14 entry daha
  • klopp ve buvac'ı uzunca bir süredir takip eden biri olarak, hazır adı da gündeme gelmişken, kendisi hakkında belli fikirler verecek kadar konuya hakim olduğumu düşünüyorum;

    buvac'ın teknik direktörü olduğu herhangi bir takımda,

    - yaz kamplarında günde 3 antrenman (2 değil) bekleyin. futbolcular ölecek.
    - 30 yaş üstü oyunculardan sadece iyi mücadele edenler kalacaktır. geriye kalan yaşı gelmiş oyuncuların yollanıp gençlerle çalışmasını bekleyin. aynı şekilde yaptıracağı transferler de 26-27 yaş altı gruptan yapılacaktır.
    - taraftarı arkasına almayı bilir. dortmund'da 80 bin kişinin ve güney tribününün önünde, anfield'da kop'un önünde oynamaya alışkındır.
    - genel olarak suskun bir adamdır. yaptıkları görev dağılımında takımı gazlama ve motive etme görevi klopp'a aittir. fakat bundan takımı yönetemeyeceği sonucunu çıkarmamalısınız. fazlasıyla otoriterdir. takım 120 km'den aşağı koştuğu maçlardan 1-2 saat sonra, analiz raporları geldiğinde, sms ve e-mail yoluyla hocalarından gelecek efsane fırçalara hazır olabilir.
    - klopp'un tabiriyle yönettiği takımı "sırtlanlar gibi" koşturacak ve karşı pres yaptıracaktır.
    - genç de tecrübesiz de değildir. 56 yaşındadır, klopp'tan 5 yaş büyüktür.
    - antrenmanlarda futbolcular ölecek (demiş miydim?)

    bir de türk futbolu için sorgulanabilir yönlerine bakalım:

    - yıldız kaprisine, disiplinsizliğe hiç gelemez. yapılan yorumlarda gece kulübü vs. diyenler olmuş. buvac yönetiminde gece kulübünün kapısından geçmeye tenezzül eden oyuncuyu ne kadar yıldız olursa olsun, kaç paraya alınmış olursa olsun anında kadro dışı bırakacaktır. iyi ki aziz'le falan çalışmadı, yoksa "hoca hoca, bu adama 10m€ verdik, neden oynatmıyorsun?" gibi sözler duyduğu anda istifayı basardı.
    - medyayla pek arası yok. dediğim gibi, pek konuşkan değil.
    - oyuncularla diyaloğu iyi. kadrosunda buvac'ı sevmeyen futbolcu kolay kolay bulamazsınız. fakat takım yönetecekse eğer, yönetim vasıflarını (karizma ve motivasyon) açısından ilerletmesi lazım.
    - maç öncesi taktiklerde iyi olacaktır, fakat maç içi müdahaleleri, taktik değişiklikleri vs. henüz kanıtlamadığı için bu açılardan sorgulanabilir.

    en önemlisi:

    - oynatacağı sistemi oturtması 1-2 sezon alabilir. bu sürede başarılar hemen gelmeyebilir. daha açık bir deyişle, bir türk kulübü olarak kendisini almayı düşünüyorsanız, şunu diyebilecek misiniz?

    "3-4 sezon içinde bu kulüp takım oyunuyla avrupa'nın top-10 kulübü arasına girecek ve bir daha da oradan çıkmayacaktır. ama o gün gelene kadar başarılar hemen gelmeyebilir. ilk 1-2 sezonumuzda ligde 3. , 4. de olabiliriz. fakat uzun vadeli düşünüyoruz ve biz taraftar ve camia olarak buna razıyız."

    bunu diyemeyecek kulüplerin yanına yaklaşmaması gereken futbol adamıdır.
181 entry daha
hesabın var mı? giriş yap