3 entry daha
  • gerçekten fazladır. dünyada, avrupada ortalama 6-8 hafta arası iken meb’in çalışma takviminden de görebileceğiniz gibi ülkemizde tam 14 hafta yaz tatili yapılmakta.

    britanya, almanya, danimarka, avustralya’da yaz tatili 6 hafta. aslında avrupanın tamamında tatiller bizimkinden az. şu, ve şu kaynakları inceleyebilirsiniz.

    uzmanlar 6 haftanın bile yaz tatili için fazla olduğunu belirtmekteyken bizdeki 14 hafta tatil gerçekten önemli bir sorun bence. birçok öğretmenden de duyduğum bir şeydir, özellikle sosyoekonomik düzeyi düşük ailelerin çocukları 2. sınıfa geçtiklerinde 1. sınıfta öğrendikleri okumayı unutmuş olarak geliyorlar.

    eğitim-öğretim sistemindeki diğer sorunlar ele alınırken bu tatillerin uzunluğu da ele alınmalı, en az 1 ay daha eğitim yılına eklenmeli. bu ekstra bir ayda öğrenciler için faydalı yapılabilecek çok şey vardır. müfredat yayılabilir, ya da müfredat dışı sosyal etkinliklerde bulunulabilir.

    bu sayede öğretmenlerimiz de oecd ülkeleri arasında en az ders saatine sahip 3. ülke olmaktan kurtulurlar diye düşünüyorum.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap