2 entry daha
  • yazılım geliştirmek bizim kurtarıcımız olan bir konu. yukarıda biri ilk yatırım maliyeti düşük demiş. doğru ama eksik. hem ilk yatırım maliyeti düşük hemde ilk yatırım ulaşılabilir. kodlamaya başlamak için eli yüzü düzgün bir bilgisayar ve internet bağlantısı yeterli. bunlar diğer iş fikirlerine göre ilk yatırımı çoğunlukla daha kolay.
    bizim en önemli sıkıntımız ingilizce. yazılım geliştirme yada tasarım, ürün geliştirme sektörlerinde at başı olmuş yazılımların hem arayüzünü hemde yardım dosyaları ingilizce ve ülkemizin son 16 yıllık eğtim plansızlığı içinde insanlarımıza ingilizce öğretemedik. eğitimde 16 yıl kaybetmek demek 2 nesil demektir ve insanlara ingilizce eğitimi vermek bu saatten sonra neredeyse imkansız. bu nedenle 80 milyona ingilizce öğretmeye çalışmak yerine sektöründe öncü en fazla 50-60 yazılımın türkçe sürümünü ilgili firmasına çıkartırmak daha mantıklı. kullanılacak yazılımların türkçe olması konusunda çaba sarf edilmeli. bir kısmının arayüzü kısmen türkçe olsa da yardım dosyaları hala ingilizce. autocad, rad studio, ms visulal studio, java netbeans, android studio, matlab, libreoffice, popüler birkaç linux ( ubuntu, mint, fedora), solidworks, 3dmax, blender ilk aklıma gelen yazılımlar. yazılım işinde diplomadan çok yaptığın işler önemlidir. devlet diploma verme amacı yerine öğretme amacı güderek youtube de her yazılım için ayrı bir kanal açıp bilale anlatır gibi yazılımları anlatmalı. sertifika vermese de olur. mesela c# geliştiricisi arayan işveren sertifikaya değil daha önce yaptığın, sana referans olacak işlere bakar.
    yazılımda neler yapılabilir konusunu merak edenler hindistan örneğini inceleyebilir. türkiye de otomotiv endüstrisi ne ise hindistanda da yazılım sektörü aynı şey. ineğe tapıyorlar diye dalga geçtiğimiz kişiler yazılım geliştirme sektöründe avrupa ve abd de her köşe başını tuttular.
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap