7 entry daha
  • eğer takım sporu izliyorsaniz ilgi alanınıza zorunlu olarak fanatikler, romantikler, gönül bağı kuranlar, faşistler ve küfürbazlar girer. bu işin doğasında var. takım tutulur oyuncu tutulur ve objektif olunmaz.

    yalnız iğnenin koptugu yer şu: basketbolda bir takım sporu için oyuncu karşılaştırmalarını aşırı abartıyoruz. takım sporunda takımın değerini hiçe sayıyoruz. bu noktada mantık yerle bir oluyor. bu sene nba'de bu net görülüyor:

    -lebron fanları bütün sene cavaliers oyuncularına çöp diyorlardı, halbuki lebron onlar olmadan 1'e karşı 5 falan oynamıyordu. takımın tamamen önüne geçen bir yere koyuluyordu lebron
    -lebron haterları finaller gelip karşıda çok daha güçlü bir takım olunca mağlubiyeti yalnızca lebron'un üstüne yüklüyorlardı; halbuki lebron gene aynı şekilde 1'e karşı 5 oynamıyordu. gene takımın tamamen önüne geçen bir yere koyuluyordu lebron

    ilginç değil mi birbirine zıt iki grubun aynı saçma düşünce tarzıyla yürümesi. bunun çözümü yok. takım sporunun doğasında olan fanatizm takımın öneminin unutulmasına sebep oluyor.

    yazıyı adorno gibi bitireyim: takım sporu takım düşmanlığıdır.
hesabın var mı? giriş yap