• oda tv'den nurzen amuran ile yapılan röportaj. satır başları şu şekilde:

    * meydana gelenler korkuyu yenen, korkuya karşı mücadele edenlerden oluşuyor. ama bir de meydana girmeyen etrafta bir yerden konuşmamızı dinleyenler var. biliyorum ki, başarırsak onların kararıyla başaracağız.

    * birlikte başaracağız, bunun için de birliğimizi sağlamamız, 16 yıldır iktidar uygulamalarından beslenen kutuplaşmanın yarattığı kaygılardan, endişelerden kurtulmamız gerekiyor.

    * halkın birinci sorunu geçim, ekonomi. halk öncelikle bu sorunun çözülmesini istiyor.

    * şu anda büyük bir ekonomik krizi yaşıyoruz. marketlerde gıda ürünlerinin fiyatları inanılmaz derecede yükseldi. marketlerdeki bu fiyatlar, bizi sen sağcısın, öbürü solcu diye ayırıyor mu? ramazandayız, markete girdiğinizde oruç tutanın cebinden de tutmayanın da cebinden aynı para çıkıyor.

    * cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi yönetim biçiminde cumhurbaşkanı, yürütmenin tümüne hakim. parti başkanı sıfatıyla yasamaya hakim, yürütmedeki ve yasamadaki pozisyonuyla da yargıya hakim olabiliyor. temel yetkilerin tümü tek adamda toplanıyor.

    * seçilen kişiye bağlı bir keyfiyet durumu söz konusu… tek kişinin ihtiraslarının ve tek başına aldığı kararlarının esiri olmanız söz konusu. denge ve denetimin tamamen kaybolduğu bir yönetim anlayışıyla karşı karşıyayız.

    * türkiye bu sistemle kaderini bir kişinin niyetlerine, aklına, zekasına, ahlakına teslim etmektedir.

    * modern devlette kurumlar, kurallar vardır. bunlar kişilerin şahıslarına indirgenemez. oysa bu sistemde kuralda, kurumda tek bir kişidir.

    * 16 nisan referandum sürecinde meydanlarda, öncesinde tbmm’de bu düzenin sakıncalarını bir bir anlattık. o nedenle, mümkün olan en kısa zamanda, tahminlerimize göre en fazla 2 yıl içinde, eski sistemin hatalarını da onararak parlamenter sisteme yeniden döneceğiz.

    * eğer büyük bir uzlaşmayı ve bu uzlaşmanın kalıcılığını sağlayacak bir sistem olsun istiyorsak, bunu yeni bir anayasa ile başarabiliriz.

    * 2017 yılında toplanan verginin %69’u tüketim üzerindendir. %31 ise kazanç üzerinden. yani üçte ikisinden fazlasını çalışan çalışmayan, kazanan kazanmayan herkesten alırken, üçte birden azını kazanandan alıyorsunuz. bizim görevimiz bu dengesiz yapıyı düzeltmektir.

    * eğitim programlarını ben anayasa kadar önemli görüyorum. eğitim programları, bu ülkenin nasıl bir nesil yetiştirmek istediğini ve nasıl bir ülke olacağını gösterir.

    * düşünceyi ifade etmenin önündeki tüm engeller kaldırılacaktır. türkiye özgürleşecektir.

    * “onarım politikalarımızı” uygulamaya başlayacağız. anayasal rejimi canlandıracağız, hukukun üstünlüğü ilkesini hâkim kılacağız, ekonomiyi güçlendireceğiz, parlamenter demokrasiyi tekrar bütün kurumlarıyla hayata geçireceğiz ve toplumda yaratılan düşmanlıkları ortadan kaldıracağız.

    * cumhuriyetimizi, çıkardıkları rotasına yeniden oturtacağız. halkın geleceğe olan güvenini yeniden ve güçlü biçimde tesis edeceğiz. aydınlığa ve refaha doğru olan yolculuğumuzu yeniden ve büyük bir şevkle başlatacağız.

    * benim isyanım, trt’ye. anayasada tarafsız olması belirtilen, kanununda bu konuda açık hükümler bulunan trt’ye. utanmadan bir de itirafname niteliğinde açıklama yapmışlar. trt’yi, iktidar borazanı olmaktan mutlaka çıkaracağız.
hesabın var mı? giriş yap