• türkiye cumhuriyeti halkının değerleri muhafazakar ya da irticacıların değerleri değildir. köy enstitülerinin kapanması ile ortadan kalkan kalkınma ihtimalini takiben köyden şehre gerçekleşen göç dalgası hem türkiye'yi fakirleştirmiş hem de eğitimsiz bir kesimin şehirlerde yeni jenerasyonlar yaratmasına sebebiyet vermiştir. bu durum da bugünkü sapkın muhafazakar, sağ terörizmini körükleyen toplulukları açığa çıkarmıştır. öte yandan anadolu'da yine köy enstitülerinin kapanmasına bağlı oluşan boşluktan kaymak çalmaya çalışan tarikatlar ve aşiretler bölgelerinde güç kazanmış ve aydınlık bir gelecek sağlayacak herhangi bir eğitim ihtimalini suya düşürürerek anadolu köylüsünün cahil bırakılmasına, daha da kötüsü komünizm ile mücadele derneği, ülkücülük kisvesini kendine kalkan edinip sağcılık satan yapılaşmalar ve tarikatların işbirliği sayesinde anadolu köylüsü islam süsü verilen bir dayatmaya maruz bırakılmış ve işçilik, emekçilik, hak ve hukuk hep batılılık olarak lanse edilmiş, bir öcü olarak kafalara zerk edilmiştir. bu esnada gerçekleşen darbelerin sonuncusu din eğitimini zorunlu kılarak şehirdeki jenerasyonu emperyalizme köpek etmek için yeşil kuşak projesine empoze etmeye çabalamıştır. yani iritcacılık, anti-laisizm, seküler karşıtlığı vs. anadolu insanının öntanımlı düşünce biçimi değil, yıllar içinde ayağına vurulmuş ve kabul ettirilmiş prangasıdır.

    uzun lafın kısası bu ülkede irticacılar, sağcılar, sağ iktidarlar, darbeciler, tarikat müritleri, komünizm ile mücadele derneği'ne mensup olmuşlar, vatan cephesini kurup mezarlıktan geçerken aldıkları isimleri radyoya "bugün cepheye katılanlar" diye lanse edenler, kamuya ait malı mülkü kurumu kuruluşu satarak ülkede para çevirerek yapay refah ortamı sağlayanlar, neoliberalizm adı altında yandaşlarını ve kendilerini zengin edenler, amerikalardan tarikat yönetip bir ülkenin evlatlarına yıllarca işkence edenler, kumpas kurarak vatan evlatlarını intihara sürükleyenler, çocukların geleceklerine kastedenler, mürit almak için önce insanları yoksullaştırıp sonra yoksul aile çocuklarına kapılarını açarak onların beyinlerini yıkayanlar ve niceleri...

    hepiniz aynı bokun farklı tonlarısınız ve sizin bizi sürüklediğiniz bu bataklığın altında laikler(?!) falan yatmıyor. bunun hesabını sizler vereceksiniz. bilin.

    ***

    ilgili tehditkar girinin arşiv bağlantıları:

    http://archive.is/5hvid
    https://bit.ly/2mhbbl4

    düzenleme: ekşi sözlük, girilere doğrudan bağlantıları otomatik olarak giri numaralarına çevirdiği için bağlantı kısaltmak zorunda kaldım.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap