• veganlık, hem bir ideoloji hem de beslenme şeklidir. ikisi birbiriyle tutarlıdır.

    vejetaryenlik, dini inançlar ve/veya ideolojilerden ötürü olabileceği gibi, damak tadı da belirleyicidir. yani, vejetaryenlerin ideolojik, siyasi, dini duruşları çeşitlilik arz eder. veganlar kadar homojen değildir.

    et ağırlıklı beslenmek ise, kişinin doğup büyüdüğü çevreden öğrendiği bir diyettir. bu kişilerin dini, ideolojik, siyasi görüşleri de heterojendir. et ağırlıklı beslenenlerin tek ortak noktası, türcülük ve hayvan katilliğidir.

    un ve şeker ağırlıklı beslenme şekli de ideolojik duruş içermez. çeşitlilik gösterir. bu kişiler, diyabet ve kalp damar hastalığına yatkındır. karbonhidrat, sürekli insanı acıktırır. bu nedenle bu kişilerin açgözlü ve memnuniyetsiz, ayrıca tatminsiz karakterde oldukları tarafımca gözlenmiştir. bu kişiler, inşaat ya resulullah ve/veya lale devri israfı gibi sağ siyaset eğilimindedir. az çalışıp çok çalar. hiç ölmeyecekmiş de allahına hesap vermeyecekmiş gibi kul hakkı yemek de diyetlerinde mevcuttur. benzer durumu et ağırlıklı beslenenlerde de gözlemledim.

    fruteryanlık, veganlığın daha bir üst seviyesi olur. bu kişiler, tanrı yok ama bir enerji var, kurşun atma çiçek at, hippilik, çiçeği öp kuzuyu sev, tüm canlıların ruhu var bitkilerin de, tarzı dervişane ve manevi dünyada yaşar. siyaset, din, ideoloji falan kabul etmez hepimiz bir yıldız tozuyuz, bir papatya bir insan kadar bilince sahiptir, falan der. sınıflar, para, mevki, makam gibi insan yapımı şeyleri kabul etmez.

    fruteryanlık nedir? her cismin bir bilinci yani ruhu vardır. bu nedenle bir elmayı dalından koparmamalı, ağacın dibine kendi kendine düşmüş yani eceliyle ölmüş elmayı yemeli. aslında hiç bir şey yenmemeli. ama yaşamı devam ettirmek için başka bir yöntem maalesef yok. bu nedenle olabildiğince az yemeli ve o elma cesedini yemeden önce onun ruhuna bir fatiha okuyup müteşekkir olmalı.

    he ben ne yiyorum derseniz, vegan ağırlıklı beslenmeye çalışıyorum ama ideolojik anlamda fruteryanım. lakin, ateistim. ruh diye bir şey yok. bitkiler de acı çekmezler. ama hayvanlar da insanlar kadar duygu hisseden bilinçli canlılardır.
hesabın var mı? giriş yap