• --başlık 23 haziran 2018'de güncellendi--
    başlığa gelen arkadaşlara yardımcı olması açısından, yararlı bulduğum özellikleri, e-kitap arşivlerini paylaşacağım bir ortam yaratmak istedim. başlığı takip ederek bu kulübe katılabilirsiniz. kindle touch kullanıcısıyım.

    soranlar oldu. kindle’ı 1 ay önce 2.el aldım 100-140tl arasında gayet memnunum. kullanımı çok kolay. normal kitaplara verdiğim paranın sonu yoktu. ayrıca çok sık seyahate çıktığımdan yanımda kalın kitapları taşıyamaz oldum. ekranı sayesinde uzun süreler kitap okuyabiliyorum.

    kindle'ın özelliklerinden bazıları:
    - e-ink teknolojisi ile göz yormama ve uzun süren kullanım süresi
    - kütüphanenizi yanınızda taşıyabiliyorsunuz
    - ingilizce - türkçe sözlük
    - wifi ve ücretsiz 3g
    - mp3 ve sesli kitap dinleme

    *kindle'a kitap göndermek o kadar basit ki, bir e-posta atmanıza bakar. kindle e-posta adresinize attığınız kitap, otomatik olarak kindle'a yükleniyor. kullanıcıadin@kindle.com benzeri bir maile sahip oluyorsunuz.
    sağ üstten seçenekler - settings-device options- personalize your kindle’a gir. en altta send-to-kindle e-mail yerinde sizin kindle’ınızın maili var. kendi mailinizden bu adrese; atmak istediğiniz ekitabın dosyasını ekte gönderiyorsunuz. kitap otomatik kindle’a yükleniyor.

    *ücretsiz bir 3g hattına sahip oluyorsunuz (kendinde gömülü bir hat var). e-posta ile gönderdiğiniz e-kitabınız dünyanın neresinde olursanız olun 3g hattı üzerinden veya wifi üzerinden kindle'ınıza yüklenir.

    *türkiye'de giremediğimiz @wikipedia'ya kindle'dan ücretsiz ve dünyanın neresinde olursanız olun girebiliyorsunuz. ayrıca türkçe ve ingilizce sitelerinin ikiside kullanılabilir. buraya bırakıyorum. https://en.wikipedia.org/ https://tr.m.wikipedia.org/wiki

    *amazon canlı chat ile görüşüp kindle'ınızdaki reklamları ülkemizde kaldırtabiliyoruz. bunun için bu linke tıklayarak türkiye’de yaşadığınızı ve reklamlarınızın kaldırılmasını söylüyorsunuz.

    * sonra oku seçeneği ile çevrimdışı iken de yazılarınızı rahatlıkla okuyabilirsiniz. chrome tarayıcınıza kuracağınız ufak eklenti ile sonradan okumak istediğiniz yazıları instapaper’a gönderebilirsiniz. ayrıca bilgisayarınızdan ya da telefonunuzdan sonra oku dediğiniz yazıları otomatik kindle’a senkronize yapan bir sistem mevcut. şuraya giriyoruz, personal document settings e giriyoruz. ayrı bir sayfada instapaper’ın şu sayfasını açıyoruz. amazon sayfasındaki send-to-kindle e-mail settings’ten email adresimizi kopyalayıp instapaper’ın sayfasındaki yere yapıştırıyoruz. amazondaki approved personal document e-mail list kısmına da instapaper’da yazan adresimizi yapıştırıyoruz.

    *amazon'dan sınırsız cloud storage sahibi oluyoruz. bu da tüm kitaplarınızı yedeklemek için süper bir avantaj. ayrıca bu dosyalara yine sınırsız 3g hattı ile ulaşabiliyorsunuz.

    *google play ve appstore’dan kindle uygulamasını indirip, kullanıcı girişi yaparsanız; kindle’da okurken kaldığınız yerden bu uygulamada okumaya devam edebilirsiniz. yanınızda kindle’ınız yoksa mükemmel bir özellik.

    ---yardımcı kaynaklar ve araçlar---

    *online epub dönüştürücü link

    [kindle kullananlar kulübü (bkz: #78392728) bu kardeşimizin entrysi muazzam]

    --- e-kitap arşivleri ---

    telegram grubu açıldı aşağıda link bıraktım

    gruba girmek için burdan tıkla
238 entry daha
hesabın var mı? giriş yap