• foto

    şırnak’ta kaval dağı bölgesine pkk’lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda pöh said uslu şehit oldu. şehit düşen said uslu'nun (29) acı haberi, tokat'ın erbaa ilçesindeki baba ocağına ulaştı.

    acı haber, şehidin erbaa'ya bağlı karayaka beldesinde oturan baba evine ulaştı. beldede yaşayan ahmet-abide uslu çiftine oğullarının şehit olduğunu kaymakam ve belediye başkanı bildirdi.

    haberi alan anne baba ile aile fertleri ve yakınları büyük üzüntü yaşadı. iki kardeşin büyüğü olan şehidin 1 ay önce şeyma nur kavuncu uslu ile nikah kıydığı, gelecek ay sonunda ise düğün yapmaya hazırlandığı öğrenildi.

    şehit uslu'nun kendisine para göndererek günahlarına kefaret olması için uygun gördüğü bir yere vermesini istediğini anlatan imam sefer güzeldal, ''said’i ben uzun yıllardır tanırım. hakikaten çok temiz yaşadı. bu dünyadan tertemiz şekilde göçtü, gitti. cenab-ı allah şehadetini kabul eylesin inşallah. en büyük arzusu şehit olmaktı. bunu son zamanlarda sık sık dile getiriyordu zaten. ramazan'dan önce bana telefon etti ve 2 bin lira para gönderdi bana. 'hocam ,ben bunu ufakken bir başkasının bahçesinden herhangi bir şey almış olabilirim. veyahut da birisini kırmış olabilirim. bütün bunlara kefaret olsun diye bunu uygun gördüğünü bir yere benim adıma verirseniz çok sevinirim' dedi. daha sonra para paranın ulaşıp ulaşmadığını öğrenmek için beni aradı. sonra 'hocam rahatladım. inşallah rabbim kabul ederse, lütfederse ben hazırım' dedi.

    hakkını helal et şehidim !
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap