• (bkz: dermatolog ayda aşkar)
    (bkz: uzm. dr. ayda aşkar)

    bu kadın görüp görebileceğiniz en başarılı dermatologlardan biri. vitiligohastası olan kişinin cildindeki değişimleri gördüm ben. bu kadının verdiği tedavi sayesinde. ben, ailem, arkadaşlarım, iş arkadaşlarım ve hatta tanıdığım çoğu kişi ayda hanımın hastası ve ben bu kadar kişi içinde memnun olmayanını görmedim henüz. bi arkadaşım sedef ve egzama hastasıydı ve cildindeki o pul pul görünüm yok oldu ya.. sanki daha önceden o deride hiç hastalık yokmuş gibi.. bi arkadaşım da vitiligo hastası ve vücudunun belirli bölümlerinde yer yer küçük beyazlar vardı ve uzun süreli tedaviler sonucu beyazların yavaş yavaş kapandığını gördük. bunu buraya doktor doktor gezip sonuç alamayanlar bir de ayda aşkarı denesin diye yazdım.
    hastalık tam iyileşiyo demiyorum. zaten vitiligo iyileşmez. olan beyazlar kapandı diyorum. ben tedavi şeklini de beğeniyorum. olabilecek her türlü şeyi araştırıyor. mesela vitiligosu olan arkadaşa bazı makalelerde vitiligo hastalarında tiroid problemleri gözlemlenmiş bi baktır dedi. üstelik kadının olayı hastane kazansın her türlü tahlili geçireyim değil. devlet hastanesinde yaptığın tahlilleri de kabul ediyor mesela.

    kadın hatay'da ve bence hatay için bulunmaz nimet. bu arada bu kadına ve agop kotoğyana giden bi arkadaşım vardı aynı tedavi şeklini verdiler diyebilirim. hatta bu kadının ki daha kapsamlıydı. umarım anlatabilmişimdir.

    edit: geçmişse vitiligo değildir diyen olmuş arkadaşlar. vitiligo teşhisi karanlık odada bi makineyle bakılıyor ve öyle konuluyor teşhis. arkadaşıma da teşhis öyle kondu. aynı teşhisi rahmetli agop kotoğyan da koymuştu. bir de beni reklamla suçlayanlar. birincisi doktorun yazdığımdan haberi yok. üstelik ben öğretmenim neden bi doktorun reklamını yapayım anlamadım.
    ikincisi vitiligo iyileşiyo çıkmıyo bi daha demedim. her sene uyandığı dönemler oluyor. bir iki tane küçük beyaz çıktığı oluyor o dönemlerde arkadaşım kortizonlu iğne vuruluyor bu şekilde duruyo çıkması ve sonrasında beyaz olan yerlere kremler sürülüyor ve uzunca bi süre sonra geçiyor o beyazlık.
    edit2: yazdığımı doktor şifa dağıtıyo şeklinde algılayanlar olabilirmiş. tekrar ediyorum vitiligo bi daha çıkmıyo demedim. olan beyazların yok olduğunu gördüğümü söyledim. ara ara uyanıyor ama sonrasında baskılanıyor bir süre için ve bu sürede de çıkan beyazlar kremlerle destekleniyor.
    edit3: doktor bi yazar etik olmayan yerleri nasıl düzelteceğimi anlattı. bazı cümleleri değiştirdim.
hesabın var mı? giriş yap