12 entry daha
  • konuşma metnini çok iyi ayarlaması gereken miting. "rize'de söylediğimi diyarbakır'da da söylerim" mesajı ile selo'ya selam çakmak zaten banko olacak. türk bayrakları da olacak. ziya gökalp'ten celal güzelses'e, kazım karabekir'den cahit sıtkı tarancıya, süleyman nazif'ten ahmet arif'e uzanan bir skalayı ortaya koyup, ahmet arif'ten güzel bir şiirle açılış yapılabilir. yalnız fazla oportünist davranmamalı

    akp'nin 2011 seçimi öncesi ohal'in kaldırılma afişini gösterip, "şimdi de senin kol kanat gerdiğin fetöcü subaylar yüzünden bu diyarbakır ohal belasından kurtulamadı" denebilir. belediyelere kayyım atamalarına da laf çakabilir, ancak fazla abartmasın. zira kayyım atanan belediyelerin tamamına yakını hendek olayları ile birlikte devlete karşı "özyönetim" ilan etmişti. hükümet konağı işgallerinden ambulans yakmaya kadar ağır terör hadiseleri oldu. hiçbir devletin buna boyun eğip, "tabi kardeşim özyönetimini kur, istersen seni kuzey kürdistan olarak tanırız" demesi beklenemez. onun yerine ahmet türk gibi eski chp vekili ve daha makul görünen adamları anabilir.

    huzur ve barış söylemi ile "3 dilde eğitim" başlığı altında anadilde eğitim mesajı kitleleri kendine çeker. bir de erdoğan'ın bingöl'de karışan prompter yüzünden "haydi diyarbakır" diye bağırmasını da videolu gösterek ortamı şenlendirmesi çok iyi olur.

    buradan bol bol akıl veriyoruz ama desteği de esirgemedik çok şükür. hayırlısı olsun.
229 entry daha
hesabın var mı? giriş yap