8 entry daha
  • http://www.pasabahce.com/tr/hakkimizda/tarihce

    --- spoiler ---

    1974

    teknik cam'da ilk sert borosilikat cam üretimi, paşabahçe'de de ilk sertleştirilmiş pres ürün üretimi gerçekleştirildi.?

    --- spoiler ---

    bir de şöyle bir bilgi var

    --- spoiler ---

    borcam, cam ısıya dayanıklı olsun, çizilmesin diye içine borosilikat katılmış bir cam çeşididir. bu oran genelde %2yi geçmez istisnai cam çeşitlerinde %13 civarındadır. çimento, kum, çakıl, demiri bir araya getirip beton oluşturup bununla övünmek gibi birşeydir borcam üretimi ile övünmek.

    muharrem ince'nin bahsettiği şey ise ham madde ithal ettikten sonra işlenip bize geri satılmasını seyretmektense bor elyaf üretip satmak. bor elyaf şuanda havacılık ve uzay sanayinin temel taşlarından. 30-40 sene önce karbon elyafta olduğu gibi ucuzlama ihtimali de göz önünde bulundurulduğunda bu alana yatırım yapmak son derece stratejik bir hamle olur. stratejik olmasını geçtim bor elyaf pazarının bir kaç yıl içerisinde 20 milyar dolarlık bir ekonomi olabileceği tahminleri yapılıyor. ham madde olarak satılan halinden dahi türkiye şuanda aşağı yukarı yıllık 1 milyar dolarlık ihracat yapıyor. ayrıca bilindiği üzere dünyanın en büyük rezervleri de burada.
    --- spoiler ---
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap