47 entry daha
  • filtre kahve tiryakisi bir eşe sahip olduğum için birden fazla makine deneme şansına sahip oldum, tecrübelerimi özet geçmek gerekir ise:
    ilki delonghi'nin orta düzey bir modeliydi(icmov 210.bg). kahve demlemesi gerçekten vasattı ve defalarca yıkamış olmama rağmen plastik kokusundan kurtulamamıştım, o yüzden çöpe gitti. sonra gidip tchibo'dan cafissimo classic aldık. yaklaşık iki sene süren kullanım tecrübemize istinaden, gerçekten güzel bir makine olduğunu söyleyebilirim. alınan kapsüllere göre filtre kahvenin dışında espresso, macchiato, cappucino yapabiliyor, beğendiğim bir diğer özelliği de süt köpürtmesi zira hala kenarda saklıyorum kendisini. bunun tek sorunu; sadece tchibo'nun kapsül kahveleri ile kullanılabiliyor olması. yeni kahve makinesi arayışımız da tchibo şubelerinin arada bu kapsülleri tedarik ederken sıkıntı yaşamaları vesilesiyle oldu. böylece kenwood cm200 ile tanıştık. hakkını vermek gerekirse gerçekten iyi bir makineydi ve severek kullandık, hem boyut olarak ufaktı hem de güzel kahve demliyordu ta ki ben karafını düşürüp kırana kadar. çok ilginçtir aynısından günlerce aradık bulamadık, hiç bir yerde stok yoktu hala da yoktur sanıyorum. biz de şu an hala kullanmakta olduğumuz electrolux'ün ekf 7810 modelinden aldık. bundan da gayet memnunuz. istenilen yoğunlukta kahve demleyebilme özelliğinin yanı sıra şık da bir görüntüsü var. ben hiç kullanmadım ama zaman ayarı da mevcut, kurduğun saate kahveyi demleyip hazır ediyormuş.
    makinenin dışında bu sefer bir de kahve değirmeni aldık. aldığımız kahve çekirdeklerini içeceğimiz zaman öğütüyor, mis gibi taze kokusuyla demleyip içiyoruz. kahve severlere tavsiye ederim.

    edit: anlam bozukluğu
429 entry daha
hesabın var mı? giriş yap