2 entry daha
  • bunu küçük ilçelerde samimiyet adına yapan memurlar var. bir an önce ayrılmak istediği yerden ayrılmak stediği ve işin uzamasını istemediği için parayı veren de var.

    bir önceki geldiğim yerden ayrılırken tatlı parası 40 tl istendi. bende tatlıyı alıp getiririm ya da orada kalan arkadaşımdan yollayacapımı söyledim. her neyse o kendince tatlı istiyor atandım müjdesine fakat tatlının kendisini kabul etmiyor nakit istiyor. kafalar değişik.

    neysediğer işlemleri hallettim yolluk işi hala halledilmemiş. gittiğin yerde yapsınlar hocam dedi. bir şey demedim. gittim ilçe mem müdürüne yollukla ilgili sıkıntı çıkardığını ve o söylerse yapılacağını söyledim. gidip konuştu mem müdürü. ben yine alt katta lojmanla alakalı işlerimi hallederken bir baktım adam öğle tatiline gidiyor daha 20 dk var. arkadan seslendim bana mısın demedi gitti. yolluğu halletmiş fakat imza atmam gereken başka bir evrak daha vardı o evrak yok ortada o olmadığı için atamadım. beklemedim de, evrağı bana yollarsınız imzaladıktan sonra bende size posta yoluyla tekrar yollarım dedim. öğleden sonrayı beklesem bu sefer diğer yere yetişemeyeceğim aynı gün içinde ayrılış ve başlagıcın yapılması gerekiyor aynı ilde.

    velhasıl kelam oldu da bimer'e şikayet ettim. şikayet kime gelecek ilçe mem'e yani yine şikayet ettiğim memura. hemen savunma yazılacak öyle bir şey olmadığına ve yanlış anlaşıldığına dair. yani bazı şikayet kanalları da işe yaramıyor.
hesabın var mı? giriş yap