• muharrem ince tarafından mitinglerde dile getirilen 3b vaadi. bu 3 vaadle bile toplumun tamamı kucaklanmaktadır.

    barışacağız: bu kısım ile ince özellikle birbiri ile kutuplaştırılan halkları kucaklamaktadır. türkü - kürdü, başı örtülüsü - örtüsüzü, zengini - fakiri, kadını - erkeği, sağcısı - solcusu, alevisi - sünnisi hiç bir ayrım olmadan tüm kesimlerin birbiri ile toleranslı ve huzur içinde yaşaması için gerekli ortamın olması için zemin hazırlayacağının mesajını verdiği vaadidir. her türlü etnik ayrımcılıktan kaynaklanan adaletsizlikler de satır arasında kendine yer bulmaktadır.

    büyüyeceğiz: buradaki kasıt ekonomik büyümedir ve bu vaaddeki hedef kitle sermaye sahipleri, piyasalar ve dolaylı olarak halktır. güven ortamının tesis edilmesi ile başlayan kısa, orta ve uzun vadeli ekonomi programları ile ekonomi, sanayi, tarım ve teknoloji alanlarında kalkınma hedeflenmektedir.

    bölüşeceğiz: özellikle son 10 yılda zenginin daha zengin fakirin ise daha fakir olduğu hususu vurgulanarak, bu durumdan marjinal zarar gören dar gelirli halk bu söylemdeki hedef kitledir. adil vergilendirme ile başlayan (yandaşların milyonlarca tl’lik vergi borcu silinirken beyaz yakalının ya da işçinin cebine devletin elini uzattığı sistem üzerine eleştiri getirilmiştir) ve asgari ücret düzenlemesine kadar giden bir yelpazede vaadler içermektedir. amaç adaletin tesisidir.

    edit: imla
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap