3 entry daha
  • unal demirtas'in aciklamasi

    videoda demirtaş’ın bir esnafa “cumhurbaşkanlığı'nda reis'e oy verebilirsiniz hiçbir sorun yok. kızmayız, darılmayız. ama milletvekilliğinde kendimize oy istiyoruz. ikiye bölelim oyları bu sefer, ereğli'den çıkan bir arkadaşınıza oy verin” dediği görülüyor.

    “o videoyu benim arkadaşım çekti. bizim karadeniz ereğli'de şunu söylüyorlar; 'biz reis'e oy vereceğiz.' esnaf gezisi olduğu için, basın açıklaması da değil kısa tutmak durumundasınız. ben de diyorum ki adama; ‘tamam kesinlikle reis'e oy vereceksen, milletvekilliğinde de bize ver.’

    bir başka esnaf gezisinde de şunu söylüyor vatandaşımız 'vekilim kusura bakma, benim mhp'li komşum var aday, mhp'ye oy vereceğim' diyor. ben de ‘madem bize oy vermeyeceksin, cumhurbaşkanlığı'nda muharrem abiye oy ver’ diyorum.

    esnaf ziyareti bunlar spontane gelişen olaylar. çok uzun oturup vatandaşı ikna etme şansınız yok.”

    “milletvekilliğinde başka partilere oy vereceğini söyleyen insanlardan cumhurbaşkanlığı için muharrem abiye oy istiyorum” diyen chp’li demirtaş, seçim kampanyası sırasında yaşadıklarını şöyle anlatmaya devam etti:

    “vatandaşın komşusu iyi parti'den aday. ben de diyorum ki 'sen bize oy vermeyeceksen belli, tamam, bari muharrem abiye oy ver diyorum.' o videonun tamamına bakılsa o görülecek.

    şimdi vatandaş sıkı bir şekilde ben reise oy vereceğim deyince ne yapayım ben adama. iki oydan birini istiyorum. ne var bunda...”

    “bunun nesi yanlış anlamıyorum”

    “niye reis'e oy verin diyeyim?” diyen ünal demirtaş “2 oydan birisini olsun bize ver diyorum. vatandaşın biri oyunu alalım diyoruz. bundan daha iyi niyetli ne olabilir. vatandaşın biri diyor ki ‘ben iyi parti’ye vereceğim hepsini.’ ben de diyorum ki 'abi o zaman eşin hiç değilse bize versin' diyorum. ‘yenge sen verir misin’ diyorum. bunun nesi yanlış anlamıyorum” ifadelerini kullandı.
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap