• chp’li zonguldak vekil adayının kullandığı ifade.

    belki de başlığı açılmıştır bu haberin. aramaya inanmadım. çünkü açılmış olsa bile bu başlığın görmeyeceği gibi ilgi görmemiştir.

    ben burda iki şeye takıldım.

    vekil adayının milletin gözünde ak parti=erdoğan olduğunu iyi bildiğinin farkındayım. her ne kadar tayyip erdoğan “sakın ha” diye sık sık uyarsa da, erdoğan nedeniyle ak parti’ye oy vermek zorunda olunmadığı bir sisteme geçildi. açık söylemem gerekirse benim de en sevdiğim tarafı bu yeni sistemin. vekillerin bir tamamını toplasan erdoğan’daki hizmet aşkı yok. bu sistemin güç odaklarını değil de vekillik yapacak ehil kişileri seçtirmesi için bir iki seçim tecrübe edilmesi lazım. özellikle sosyal medyanın da işin içine gireceği vekillik yarışları bekliyorum. böylece belki ileride bir listeye değil de tek tek isme oy veririz.

    takıldığım birinci şey chp’li vekil adayının içtenlikle reis ifadesini kullanması. bana samimi geldi ve hoşuma gitti. bu kapsamda dededen kalma alışkanlıkla chp’ye oy verecek insanlar, reise oy verebilirsiniz. siz de biliyorsunuz ki reis rakiplerinden kat be kat donanımlı devlet idaresinde, dünya siyasetinde, siyasilerle ilişkilerde. bakın bugün tanap açıldı. ukrayna ve sırbistan cumhurbaşkanları geldi. öve öve bitiremedi projeyi. tanap ekşi sözlük’te gündem bile olmadı. hatta bazı ergenler isminden dalga geçmeyi tercih etti. o kadar vahim sözlüğün durumu. erdoğan’ın rakiplerinin durumu da sözlükten hallice.

    ikinci takıldığım husus. bazı chp’lilerin de ince’nin kazanmamasını istemesi durumu. acaba bunun bir yansıması da var mı?

    chp’ye oy verenler çoğu maalesef yaşam tarzlarını savunduklarını sandıkları için veriyorlar. yıllarca türban diye diye, şeriat diye diye beyninizi yediler. bak azılı türban karşıtı ince çıktı “kimsenin türbanına karışmayacağız” diyor. hani ne oldu kamusal alan. siz de içten içe biliyorsunuz ki bunlarda vizyon yok, iş yapma sıfır. bu tarz korkuları pompalayıp ekmeğini yediler yıllarca, toplumu kutuplaştırdılar. hatta ak partiyi bu kutuplaşma oluşturdu. bunların hizmet etme gibi bir derdi yok.

    bu bağlamda chp’lilere diyorum ki: cumhurbaşkanlığında reise oy verebilirsiniz.
hesabın var mı? giriş yap