• eski zamanlarda, mevcut düzene adapte olmanın getirdiği en büyük yanılgılardan biri. o zamanlar malum kuruluşlar bu kadar baskın değildi, birçok spor programında süper lig maç özetleri izlenir, anadolu topçuları “zaten akşam maraton’da erman hoca pozisyonu yorumlayacak, sik analarını erman hoca” diye demeç verirdi.

    salı-çarşamba, hatta uefa kupası temsilcilerimizin oynadığı perşembe günleri(trt verirdi sonra kanal d bile verdi bir aralar yanlış hatırlamıyorsam)“ulan maç acaba şifreli mi, hangi kanal verecek” diye kara kara düşünmezdi kimse.

    sabri ugan abimiz star tv dönemlerinden kalan tatlı bir anı idi, hep aynı spikerlerin sesini işitecek sanardık(gerçi bu ayrıntı çok değişmiş sayılmaz, bu zamandan kalma spikerleri hala dinlemekteyiz), dahası şampiyonlar ligi’nde hep aynı takımları göreceğimizi, rosenborg’un kıyamet kopana kadar “ligin gediklisi” olacağını düşünürdük. bu rosenborg hep ön eleme oynasa da 7-8 kere gruplara kalmıştı. sanırım o zamanlar evra’nın kaç kardeşi olduğu kimselerce bilinmediği için spikerler araya lüzumsuz bilgi sıkıştırsın diye rosenborg’u gruplara itelemek adına bunlara debrecen, banik ostrava falan çekerlerdi.

    vikinglere benzer şekilde lyon takımının fransa’nın tek hakimi olduğunu ve 324 sezon üstüste şampiyon olacağını, büyük takımlara çelme takarak bir gün finale çıkacağını hayal ederdik ama hafızam beni yanıltmıyorsa bunu hiç başaramadılar.

    haftasonları “şampiyonlar ligi özel” programı ile türk takımları dışındaki takımların maç özetlerine erişir, puan durumunu görürdük. ben ertem şener ve sabri uganlı dönemleri hatırlıyorum ama birce akalay’ın da sunduğu söyleniyor. bilemiyorum altan.

    carlsberg sponsorlu reebok imzalı liverpool forması, vodafone’li kırmızı şeytanlar, o2’li arsenal, abn-amro’lu ajax, ronaldinho’nun cech’i derin dondurucuya koyduğu gol, liverpool-milan finali, fener’in sevilla’yı elemesi bu devirden kalma yüzlerce hatıradan birkaçıdır.

    duraklama ve çöküş ise hiç beklenmedik anda, ardı ardına gelmişti. herkes maç yerine papatya’yı veren star tv yönetimine söverken o günleri mumla arayacaklarını tahmin etmiyordu. anladık ki her şey bir ömür boyu aynı seyrinde devam etmiyordu. malum yayıncı kuruluşlar geldiklerinde elimizde star tv ve şampiyonlar ligi maçları vardı, onlar gittiklerinde şampiyonlar ligi’ni de yanlarında götürdüler, bizim elimizde papatya dizisi bile kalmadı.
hesabın var mı? giriş yap