4 entry daha
  • fed'in faiz artırmaları zaten piyasa tarafından tahmin edilir ve önceden fiyatlanır.
    (krizden sonraki ilk faiz artırımlarından sonra usd/tl düşmüştü bile - aşırı fiyatlandı diye-) o yüzden yarın bugünkü kadar büyük bir şok olacağını zannetmem.

    -karar sırasında 4.67'de olan kur karardan sonra aniden 4.63'lere gevşedi zaten.-

    fed'in fiyat artırması bekleniyordu, hatta 2018'in tamamında toplam 4 artırım beklenmekte. (yani bundan sonraki her fomctoplantısında artar gibi gözüküyor.) kalanlar da zamanı gelince önceden fiyatlanacaktır.

    avrupa merkez bankası (bkz: ecb) da işin içine katılınca halimiz (ve bizim gibi gelişmekte olan ülkelerin hali) ne olacak göreceğiz.

    2000'lerin başındaki statüko gereği gelişmekte olan ülkelere akıtan musluk 2008 kriziyle birlikte daha coşmuştu. ancak o günler sona eriyor ve musluğu kısmaya başladılar.

    o zamanlar sadece bizde değil, her yerde "biz yaptık" vardı, şimdi "dış güçler" var. aslında kimsenin bir halt yaptığı yok, babalar ne isterse öyle gidiyor ekonomiler. halka ne diyeceğiniz size kalmış.

    bu olacaklardan etkilenmemek için ne yapmak gerekir?
    çok vizyoner ve liyakat ile iş başına geçecek insanlarla yönetim kadrosu kurulur, ülkede huzuru sağlarsınız vs. o iş bizden geçti. artık izleyici konumundayız. izleyelim görelim.

    edit: yazım

    edit 14.06.2018 13*- beklendigi gibi su an yine 4.63’lere cekildi. yani dunku karardan soneaki dusuk seviyesine.
    dolar bundan sonra artmaz degil, artabilir; ancak onun nedeni artik fed’in faiz artirimi olmaz.
55 entry daha
hesabın var mı? giriş yap