• en ateşli taraftar yerine rakip için en yüksek baskıyı oluşturan yüksek konsantrasyon ile rakip için en zorlu stadyumlar.

    (bkz: old trafford)

    manchester united’in 1910 yılından bu yana iç saha maçlarını oynadığı stadyum. uzun yıllardır rakip oyuncuların en zorlu deplasmanları olarak bilinir.
    kapasite 76,212
    %99 dolulukla oynanan iç saha performansları her zaman dolu ve baskısı yüksektir.

    (bkz: elland road)

    (bkz: leed’s united’in leeds united olduğu yıllar)
    her ne kadar şu an alt liglerde mücadele etse de elland road rakip için kabus dolu stadyumdur.
    kapasite 37,680’dir. taraftar zorluk derecesi yüksek maçlarda çok iyi organize olması be fırbolu bilen taraftar profili ile kompakt yapıda olan stadyumda rakibi çok kolay baskı altına alırlar.

    (bkz: velodrome)

    mar seıı llaıs ! marseillais ! marseillais! allez allez.

    marsilya’nın 67,394 kapasitesi ile fransa’nın en büyük ikinci stadyumudur. ateşli marsilya taraftarı karşısına çıkılması en zorlu mimari yapısı ile birlikte desteklenmiştir.

    (bkz: de kuip)

    genel anlamda hollanda stadyumları iç saha performansı yükskek stadyumlar olarak bilinir.
    feyennord‘un evi olan de kuip özellikle sahanın zemine yakın olması nedeni ile rakip için en zorlu deplasmanlardandır.

    (bkz: santiago barnenau)

    real madrid‘in her ne kadar başarılı olmasının başka başka nedenleri olsa da iç saha maçlarında rakip ve hakemi çok çabuk etki altına alınan stadyumlar arasında saymak yerinde olur.

    (bkz: ali sami yen stadyumu)

    galatasaray’ın konsantrasyonu yüksek olan maçlardaki başarısı oldulça yüksek. tam bir finallerin takımı bunı iç saha da futbolu bilen top rakibe geçince ıslıklar ile baskı başlar. ancak top takımda iken rakip kaleye adeta ittiren hakemi kolaylıkla baskı altına alınabilen bir stadyumdur.

    (bkz: şükrü saraçoğlu stadyumu)

    rakip için her zaman oynanması zor olan suyun öte tarafındaki stadyum. ancak zorda kalınca ışıkların kesilmesi ile de ünlüdür.*
hesabın var mı? giriş yap