8 entry daha
  • kişisel olarak tüm muhaliflerin kendisini hazırlaması gereken bir ihtimal olduğunu düşünüyorum. he olmaz, sevinir mutlu olur muhalifler ben dahil.

    ama böyle bir ihtimalin sonrasındaki moral bozukluğu mutlaka giderilmelidir. doğrusunu yanlışını bilmem ama son anketlerin mühim bir bölümünde erdoğan 46-49 civarında ki, ysk'nin üstünü tamamlamayacağı bir oran değil.

    unutmayın arkadaşlar, 1 kasımda mhp+akp oy oranı yüzde 61 civarıydı. yani erdoğan'ın 51 oy alması, bile yüzde 10 net oy kaybıdır.

    evet, referandumda zaten akpliler ve mhplilerin önemli bölümü muhalif saflara geçti izlenimi oluştu. ama buna karşı, akplilerin ve mhplilerin, aslında sadece anayasa değişikliğine karşı olduğu ve partilerine hala sadık oldukları söylenmişti.

    bu seçimde erdoğan'ın 51 alması demek, akp+mhp'den muhalif safa geçişin kesin olduğu anlamına geliyor. bu başlı başına ülke için önemli bir gelişmedir. elbette erdoğan'ın başkanlığı ülkeye çok zarar verecektir, ama bilinçli bir muhalif kesim bu zararı en az düzeyde tutup, erdoğan sonrası türkiye'nin temellerini daha sağlam atacak hazırlıkları yapabilir diye düşünüyorum. ama bunun için önce moral bozukluğu hızla atılmalıdır.

    umuyorum ki tabii, seçim ikinci tura kalır, ve türkiye erdoğan'ın başkanlığı altında yaşamak zorunda kalmaz.
55 entry daha
hesabın var mı? giriş yap