2 entry daha
  • ikinci film hikaye bakımından acayip şekilde saçmalamıştır. kaijuların amacını birinci filmde kestirmek pek mümkün değildi fakat ikinci filmde yapılan açıklama resmen birinci filmde meydana gelen olaylar ile birbirini ters düşüyor. şöyle ki:

    --- spoiler ---

    bu filmde anladığımız kadarı ile precursors'ın tek amacı var o da kaijuları fuji dağına yollamak ve kaiju kanı ile fuji dağında bulunan nadir elementleri bir reaksiyona sokarak bir süper yanardağ patlaması yaratmaktı. filmin isminden anlaşılacağı kaijuların yapması tek gereken çıktıkları çatlaklardan fuji dağına hicret etmek ve süper patlamaya neden olmak. birinci ve ikinci film arasındaki çelişki de şu oluyor. bu filmde kaijular spawn oldukları farklı yerlerden yola çıkarak fuji dağına gidiyorlardı. yani amerika'da ortaya çıkan bir kaiju ile çinde ortaya çıkan kaijunun ortak varış noktası fuji dağı. ama ilk filmde tüm kaijular tek bir çatlaktan çıkmasına rağmen farklı şehirlerde beliriyorlardı ve dünyanın çeşitli yerlerinde kaosa neden olmuşlardı. işte saçmalıkta burada zaten. eğer precursorların nihai amacı fuji dağında patlama yaratmaksa neden pasific çatlağından dünyaya yolladığın kaijuları toptan fuji dağına yollamıyorsun onları ayrı ayrı dünyanın çeşitli bölgelerine göndererek oradan fuji dağına uzun bir rotadan gitmesine neden oluyorsun? yani yolla pasific rim'den toptan hepsini fuji dağına sonra dünyayı terraform ederek bizim dünyamızı ele geçirmiş olursun.

    harbi gerizekalı bu dış güçler yani demek istediğim bir o kadar gelişmiş uzaylı ırkları. adam tey nereden wormhole açıyor dünyamızda dünyamızı işgal etmek için ve bunu yapabilecek zekaya ve teknolojiye sahipler ama gel gör ki adamlar birinci filmde dünyayı ele geçirebilecekken akıllarına birinci filmde yaptıkları gaffı ikinci filmde düzeltmek gelmiş. birinci filmde tüm kaijular toplu olarak tek bir noktadan hareket edebilecek iken adamlar farklı noktalara dağılıyorlar çatlaktan çıktından sonra ki yanlız kalsınlar da bizim dünyanın kahramanları onları keklik gibi avlayabilsin. o değil ikinci filmin sonunda üç tane kaiju gattai olarak yani birleşerek süper kaiju yarattılar düşünsene aynı taktığı birinci filmde yaptıklarını. süper titan kaijuya dönüşen yaratık önüne gelirse haşat edecekti. yani birinci film ile ikinci film arasında hikaye bakımından böyle bir tutarsızlık var. birinci filmde bu nokta fazla anlaşılmıyorken ikinci filmde kaijuların farklı yerlerde ortaya çıkarak tek bir noktada birleşme olayı filmin sahip olduğu tutarlı senaryoyu bok etmiş. sanırım filmin senaryoları ile ergenler oynuyor böyle ki imdb puanı bayağı düşün filmin.

    bunun yanında filmde gereksiz bir trololo göndermesi var. aynı şey yeni çıkacak bumble bee filminde de yapıyorlar rickroll göndermesi yaparak. yani holywood'un böylememe olayını filmlere uyarlamaları pek hoş olmamış. çok abes duruyor filmin en ciddi anında comic relief yapacağım diye. insan ister istemez cringe oluyor. tüyleri ürperiyor.

    son olarak filmde en çok sevdiğim şey mobile suit gundam wing'a yapılan saygı duruşuydu. filmin sonlarına doğru tokyo'da gundam wing'in icon mechalarından biri olan unicorn gundam'ın heykelini görüyoruz ki bu sahneyi gördükten sonra yüzümde anlamsız bir gülümseme oldu ve düşündüm kendi kendime iyi ki gundam serilerini böyle live action filmlerine çevirmiyorlar. metaryal süper aslında live action filmi için ama pasific rim örneğinde gördüğümüz üzere holywood böyle şeylerin içine sıçmada üzerine yok o yüzden uzak dursunlar gundam evreninden.

    kısacası görselleri dışında bir haltı olmayan film. artık bu sinematik efektlerde insanları bir noktadan sonra bayıyor. ellerinde güzel bir hikaye bulunmasına rağmen onu da ikinci film sayesinde çöpe atıyor yapımcılar ve geriye sadece üçüncü film kalıyor filmin sonunda anladığımız kadarı ile ve o da insanlığın jeagerler yardımı ile precursors'ların dünyasına karşı atak yapmak ve en iyi savunma saldırıdır taktiğinden yola çıkarak sanırım üçüncü filmi bol bol aksiyon ve görsel efektler ile donatıcaklar diye umuyorum. hikaye bakımından elde bir şey kalmadı ama bu filmden sonra yani başarısızlığından sonra üçüncü filmi de çekeceklerini sanmıyorum.
    --- spoiler ---
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap