7 entry daha
  • kesintisiz yarım asırdır yapılan bir yarış bu. yani doğru hamleler yapılsa sahiden klasikleşmiş, saygınlığı artmış bir yarış olabilirdi.

    geçtiğimiz yıllarda yatırım arttırıldı, organizasyonu düzenleyen şirketin tecrübesi arttıkça saygınlığı da artmaya başladı. eurosport yayınları ile de sahiden ilgi çeken, yarışa katılan potansiyelli genç isimlerle de gözlemlenen bir tur olmaya başlamıştı. bardet'ler, kittel'ler, yates'ler genç yaşlarında geldi geçti buralardan. -daha bir çok isim var- takvimde konumlandığı tarihte çok iyiydi ve giro öncesi bazı takımların tercih ettiği organizasyon olma yolunda ilerliyordu.

    ama ne olduysa organizasyon şirketi değişti, yerine gelen şirket yarışa 2 kala elle tutulur bir şey yapmamaya başladı, ilgi ve yatırım azaldı. en sonunda takvimdeki çok avantajlı konumundan sezon sonuna doğru itildi. hadi buna da tamam dedik ve puan ihtiyacı olan takımlar belki sezonun sonunda buraya gelirler vs demeye başladık. ama takvimde daha da ileriye atılarak baya baya sezonun sonundan da ileri tarihe itilmiş.

    yazık oldu vallahi.

    edit: muhtemelen 3-5 seneye kalmaz tour of antalya gibi yeni nesil bir yarış saygınlık olarak yarım asırlık bu yarışı geride bırakacak. organizasyonu yapan kim? tur'a seviye atlatan ama sonra ellerinden alınan ekip.
50 entry daha
hesabın var mı? giriş yap