8 entry daha
  • bayrampaşa
    nüfus: 240.427 (1997)

    istanbul’un avrupa yakasındadır. doğusunda eyüp, güneyinde zeytinburnu, batısında esenler, kuzeyinde gaziosmanpaşa ilçesi vardır.
    bayrampaşa, özellikle 70’li yıllardan itibaren hızla gelişmiş bir semttir. 1950’lere kadar bağlık bahçelik bir mesire yeri olan bu yörede 1927 yılında gelen bir grup balkan muhaciri bağcılık yapmış, yöredeki bağlar numune bağları adıyla şöhret bulmuştur.

    bayrampaşa ilçesinin bulunduğu kesim, 1980’lere kadar “sağmalcılar” adıyla tanınıyordu. 1970 yılında, vaktiyle mimar sinan tarafından istanbul’a su sevki için döşenmiş olan kanallara yeni inşatların kanalizasyonlarının bağlanması sebebiyle kolera salgını çıktı. bir süre sonra sağmalcılar adının ‘kolera’ ile meşhur olduğu düşünülerek semte bayrampaşa adı verildi.

    yeni otogar ve hafif metronun bayrampaşa, sağmalcılar ve kartaltepe istasyonu bu ilçemizin sınırları içindedir. yüzölçümü 8 kilometrekaredir. altıntepsi, cevatpaşa, ismetpaşa, kartaltepe, kocatepe, muratpaşa, orta, terazidere, vatan, yenidoğan ve yıldırım adlarında 11 mahallesi bulunmaktadır.

    maltepe askeri hastanesi, ilçede bugüne kadar gelmeyi başarmış ön önemli tarihi yapılardan biridir. kanuni sultan süleyman döneminde mimar sinan tarafından inşa edilen su terazileri ve su maslaklarından çok az iz kalmıştır.
97 entry daha
hesabın var mı? giriş yap