5 entry daha
  • itiraz entry'si....

    ya ben bu ateistleri anlayamıyorum.

    islam’a karşı tutarlı eleştiride bulunamamanız ve kuran’a karşı sarfınazar bir tutum sergilemeniz, samimiyetsizliğinizin ve gerçekçi olmayışınızın en bariz göstergesidir. tarih boyunca hiçbir septiğin, oryantalistin ve bilumum islam eleştirmeninin yapmadığını yapıyorsunuz. stalin ve mao gibi milyonların katili dikdatörleri bile tutarlı eleştirebiliyorsunuz. “amaç edindiği ideal devlete erişebilmek gayesiyle kan döktü” ya da “yaşam standartlarını yükseltmek için yaptı” ya da “kan dökülmeden devrim yapılmaz” diyip haklılık paylarının olduğunu söyleyebiliyorsunuz. fakat 800 yıl boyunca hakimiyeti altına aldığı beldelerin refah seviyesini şaha kaldırmış bu dine ve mensuplarına gelince, nesnel bir şekilde ele almak yerine, etrafa salya sümük saçarak, küfürle, hakaretle saldırıyorsunuz?sezar’ın hakkını sezar’a vermek için, sezar’ın oğlu olmanız şart değil ki. azıcık objektif eleştiri yapma yetisine sahip olmanız yeterli aslında.

    mesela ben aristo'nun ve platon'nun eserlerinden bahsediyorum, doğrularına "doğru" diyorum diye pagan mı oluyorum?

    bir oluşa, bir fikire, bir duruma pozitif yönde atıfta bulunmak için, onu benimsemiş olmam mı gerekiyor?

    edit: evrenin genişlemesi ve tek bir noktadan açılım ile ortaya çıkması olayının kuran ile olan ilintisine şu entry'de detaylıca değindim: #74495058 ayrıca müslüman bir kozmologtan kuran'daki evren modeli: http://www.yaklasansaat.com/…lama/buyuk_patlama.asp

    edit: ''tanrı varsa çocuklar neden ölüyor''cuları şöyle alalım: #76918979

    edit: lut gölü’nün en alçak bölge olması roma pers savaşı için: (bkz: #74130865)

    edit: “bu zaten hint felsefesin de vardı. bunu apolonyus söylemişti, yok falanca antik yunan kitaplarında yazıyordu, yok mısır felsefesinde bu vardı, aztek'ler şunları söylemişti.“ciler gelmiş.

    mesela kuran zuhur etmeden önce dünyanın yuvarlak olduğu inancı olduğu kadar, tepsi şeklinde bir dünya modeli inancı da hayli yaygındı.

    öyle bir peygamber ki; hint, mısır, yunan felsefelerinden hep doğru teorileri seçmiş olsun, işe bak.
767 entry daha
hesabın var mı? giriş yap