6 entry daha
  • bodrum yarımadasının güneybatı ucundaki eskinin küçücük bir yerleşim yeri, bugünün tatil köyü ve devremülk alanı. yaş ortalaması 75 falandır. hoş bir belediye plajı bulunur, eskiden bodrum'daki tüm plajlarda bulunan ılgın ağaçları bu halk plajında korunmuştur. insanlar yapay hasır şemsiyelerin değil, ağaçların altında oturur. memeleri dizlerine kadar sarkmış teyzeler sahili şenlendirir.

    kemer bodrum'da en iyi panoramik kos adası manzarası veren noktadır. kos'un tamamının görülebildiği noktalardan biridir. sis ve buharın olmadığı temiz havalarda çıplak gözle adadaki arabaların geçişi bile görülebilir. hemen yanı başındaki deniz feneri ve balık restoranı kemer sahilindeki en popüler yerdir.

    ayrıca ne yazık ki bir kos'a yakınliğı sebebiyle bir dönem mülteci geçiş noktası olarak kullanılmıştır. geçişin en yoğun olduğu dönemde sahilde yatan göçmenler ertesi gün yok oluyorlar, kos'a geçmeyi başaranlar hayata devam ediyor başarısız olanlar ise ege'de kayboluyorlardilı. en acı görüntülerden biri olan aylan bebek'in cansız bedeninin kıyıya vurduğu nokta da kemer'e çok yakındır.
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap