2 entry daha
  • merhaba meral hanım hoşgeldiniz, size saatlerce soru sormak isterdim lakin burada diğer insanların hakkına girmek istemem o yüzden şöyle başlayayım:

    ilk olarak sizi iç işleri bakanı olduğunuz dönemde 28 şubatçılara karşı olan sağlam tutumunuz ve terörle mücadele konusunda yaptıklarınızla tanıdık. "delikanlı" kadın olarak sağlam duruşunuzla bildik.fakat daha sonrasında (bkz: 14 aralık 2014 paralel devlet operasyonu) sonrasında attığınız tweetle acaba dedik. lakin asıl olarak benim ve yakınımdakilerin sizin hakkınızdaki fikri, sizin fethullahçı yapının terör örgütü olarak kırmızı listeye girdikten sonra " belki de" mhp içinde size yapılan haksızlıklardan ötürü sesinizi duyurmak ya da siyasi açıdan bu kitleyi kendinize yakın görüp desteğini almak için çıktığınız(merkez-sağ olarak gördünüz) samanyolu ve bugün tv'de söylediklerinizle sarsıldı. bu süreçte mhp lideri sayın bahçeli sizi 1 kasım seçimleri için aday göstermedi. ahmet hakan ile yaptığınız röportajda sizin adınızın çok geçmesinden dolayı sayın bahçeli'nin rahatsız olduğunu bu sebeple sizi aday göstermediğini, hdp ile terör koalisyonu kurmaya karşı çıkan bahçeli'nin 1 kasım'da oluşan sonuçtan sorumlu olduğunu ve bu sebeple sorumluluğu üstlenip parti içindeki muhalefetin önünü açması gerektiğini söylediniz. zorluklar geçirdiniz engellendiğinizi iddia ettiniz ve yollarınız ayrıldı. darbeden sonra size destek veren yeniçağ'a çeşitli polis baskınları oldu. ve sonuç olarak mükemmel bir isim ve sembolle iyi parti kuruldu siz de bu partinin genel başkanı olarak seçildiniz.yanınızda daha önce fetö'nün mağdur ettiği isimler de vardı ali lapanta gibi hakkında çok önemli iddialar olan isimler de vardı. daha önce sizin hakkınızda arkasında fetö desteği var diyen koray aydın da vardı size partinizin sosyal medya uzmanı olduğu söylenen kerim çoraklık'ın fetöden gözaltına alınması sorulduğunda akp içinde bazı damatların fetöyle ilişkisi olduğunu hatta cumhurbaşkanının bakan olan damatının fetö okulundan mezun olduğunu, kerim çoraklık'ın yanınızda bulunduğunu ,zamanında mhp lideri devlet bahçelinin söyledikleri dışında bir söz söylemediğini buna rağmen algı amacıyla tutuklandığını söylediniz. kendisi hakkında ayrıca şu belgeyi düzenlediği yönünde bir iddia ortaya atıldı.gene 15 temmuz ile ilgili sahte belgeler hazırlayan iyi partili olduğu iddia edilen kişi gözaltına alındı iyi parti çukurova gençlik kolları başkanı fetönün askeri lise öğrencilerinin mahrem imamı olduğu iddiasıyla tutuklandı. kapanan askeri okul öğrencilerinden sizin partinize yönelik bir destek söz konusu. ayrıca kapanan fetö üniversitelerindeki (turgut özal üniversitesi ipek vs) ülkü ocaklarının mensupları sizin ilçe teşkilatlarınızda başkanlık seviyelerinde görev alıyorlar.

    böyle taşı gediğine koyan reklamlar hazırladınız fakat o reklamda geçen bülent arınçla siz de birlikte türkçe olimpiyatlarına katıldınız iç işleri bakanı olduğunuz dönemde teşekkür mektubu yazdınız.

    şimdi soruyorum:

    neden daha büyük bir kitleyi arkanıza almak varken siyasi açıdan oy potansiyeli düşük olan cemaat kitlesine yöneldiniz? akp'ye haklı sebeplerle fetöyü palazlandırdığını ve sonra "kandırıldık" diyerek sorumluluktan kaçtığını söylüyorsunuz. sizin fetöyle mücadele konusunda eleştirdiğiniz akp'den ne farkınız var benzer yapıya sahipsiniz ve benzer söylemleri kullanıyorsunuz(inönü için rahmet okutur hale getirdiler insanları gibi)? 15 temmuz'a kadar ergenekon, balyoz ile ilgili kayda değer bir çıkışınız bile yok iken vatandaşların fetö ile mücadele konusunda sadece partinizdeki mağdur isimlere bakarak mı oy vermesini bekliyorsunuz?

    bir diğer sorum da içişleri bakanı olduğunuz dönemde terörle mücadele konusunda hakkınızda yapılan bazı iddialara yetkiniz olmadığı karar alamadığınız yönünde açıklamalarda bulunup topu tansu çiller'e attınız ve sayın tansu çiller de milli şuurla bir nevi cumhur ittifakını destekleyeceğini açıkladı bunun hakkında görüşünüz nedir?

    teşekkür ederim, umarım seçim ülkemiz için olumlu sonuçlar doğurur.

    saygılarımla iyi çalışmalar...
640 entry daha
hesabın var mı? giriş yap