• bu konuyu daha kibar bilimsel perspektifde irdeleyen haydar dumenhadiseyi,

    "saglik hur iradeye dayali partner seciminin olmadigi toplumlarda dejenerasyon kacinilmazdir"

    diyerek ozetlemistir. ask cocugu kavraminin da isiginda serbest olarak atip tutarsak diyebiliriz ki, cinsel partner secimine ilk asama olan flortun 80li yillarda bile bu milletin vekili olabilmis birisi tarafindan "orospuluk" olarak kabul edilmis oldugu dusunuldugunde turkiyede bu ve fotokopisi sosyal yaptirimlar sebebiyle evrimin dogal mekaniginin sekteye ugramistir.

    bu kollektif bilincaltimiza sirayet etmis aclik ve arayisin irc de icq da, turk genci tanismak ister seklinde gozlemlenmesi cok da garip degildir. turkiye bilinmeyen bir sebepten ircden , icq dan ve sozlukten en cok partner caprazlanmasinin yasandigi toplumlardan biridir. bunu cogu zaman yaptigim gibi kicimdan uydurmuyorum; irc serverlarinda varolan zurna gercegini bilen bana hak verecektir. bu aclik, gormemislik duygusu suphesiz bizden onceki kusaklarda da aile ici, birey ici buyuk catismalara, sakatliklara sebebiyet vermis, evliliklerin biyolojik eyvesi olusmadan kurumluk cevresini cirkinlestirilmistir. boyle bir besige dogacak cocugun cirkin degilse bile cirkinlesmesi kacinilmazdir.

    gavur teriminden ceviri ask cocuguna ek olarak zevksiz sikis mahsulu diye ozturkce yaklasimimizda birbirine cinsel anlamda yakinlik duymayan partnerlerin cocuklarininda arzu edilen estetik standardin zayif kalabilme ihtimali kayda deger bir orandadir. isin daha yurek kakan kismi birbirini tanimayan partnerlerin cocuklari evrimsel saglamadan her anlamda uzak kalacaklari icun dikkat cekici bir seviyede gerizekali olacak, mevcut zeka geriliklerinin handikaplarini en aza indirecek saglikli bir ebeveyn duosundan da mahrum yetistiklerinden kompleksli gerizekali olarak toplumda birey olarak yer alacaklar, baska kompleksli gerizekalilarla evlenip logaritmik artisa gececeklerdir. bu baglamda abazanlik turkiyenin en buyuk sorunudur

    elbette bu keyfi bilimsel yaklasimin yani sira ekonomik darlik sebebiyle pacozluktan musdarip bir ulusun guzel gorunmesine imkan yoktur. kulkedisi masaldir, efsane fenerbahcenin donusu kadar okuyanlari mutlu etmekten ote inandiriciliktan uzaktir. ayrica kulturel anlamda guzel gorunmek icin bakim ve hususi ozen gostermek muslumanliktan sonra yeseren tesettur duygusuyla olsa gerek turk kulturunde cok sik rastlanan bir olgu da degildir.

    yine kultur emperyalizminin uzantisi olarak bati standartlari ve kodeksinde belirlenmis guzellige dogulu turkiyenin ayak uydurmasi cok zordur. medya tarafindan da asilanan batili guzellik degerleri turk fizyolojisiyle fazla benzerlik gostermemektedir. dikkat ediniz bayanlarda kabul edilmis guzelligin temsilcileri genellikle gocmen nufusun yuksek oldugu merkezlerden cikmaktadir. turk toplumu bati standardinda sinifta kalan cirkinliginin her daim farkinda olup renkli gozlu, sarisin karsi cinse yonelmek egilimindedir. evrimsel acidan mutluluk basliginda cok daha akli basinda bahsedilmis dunya capinda bir rekabette kural koyma sansi olmayan turkler kendilerine bir omur boyu "neden cirkiniz?" sualini soracak, uzulecektir.
181 entry daha
hesabın var mı? giriş yap