94 entry daha
  • ayni durumu japonların uçuş sonu uçağı temizlemesi şeklinde defalarca yaşadığım durumdur.

    bir kabin memuru olarak japonya uçuşlarında defalarca gözlemlediğim üzere 12 saatlik uçuş sonu uçağın neredeyse temizliğe bile ihtiyacı olmuyor. tuvaletler uçuşun başında ne kadar temizse sonunda da öyle kalıyor.
    adamlar yedek malzemelerin bulunduğu dolabı açmanın yasak olduğunu düşünmeseler biten tuvalet kağıdını falan yenileyecekler neredeyse.
    kullanılan battaniyeler katlanmış şekilde koltuklarda bırakılıyor.
    bir tane chime olmuyor. su isteyen bile gelip galley'den(uçak mutfağı) alıyor.
    300 kişilik uçağın boarding'i 12-13 dakika sürüyor.

    adamlardaki nezaket ve saygı gerçekten takdire ve hayrete şayan bir durum. aslında hayret edecek bir şey yok, olması gereken bu ama insan arap ülkeleri ve afrika uçuşlarından sonra japonya uçuşu yapınca hayret ediyor doğrusu.
    nerde 2 saatlik uçuşta tuvaletin duvarına bok sıvayan araplar, nerde tuvalet kağıdının ucunu üçgen bulduğu için kullandıktan sonra üçgen yapıp bırakan japon'lar.
    adamlar uzattığın ekmegi alırken bile saygıdan vücuduyla sana dönüp iki elle ekmegi alıp kafalarını öne eğerek teşekkür ediyorlar.
    öte yandan arap ağzına tıktığı yarım ekmegi çiğnerken ekmek parçaları tükürerek vele vele bağırıp eliyle bir tane daha ver anlamında bir şeyler yapıyor.

    sonra japon gavur, arap musluman.
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap