2 entry daha
  • belli başları nedenlerini sıralayım, seçim gecesi bu entry kendi performansımı değerlendirmek için kullanılacaktır.

    1)örneklem için 3 yıl önceki kasım seçiminin baz alınması, aynı dönemdeki haziran seçiminin ya da 1 yıl önceki referandumun dikkate alınmaması. bu seçimi referandumun 2. roundu olarak değil de kasım 2015 seçiminin devamı olarak kabul edilmesi.
    2) kararsızların orantısal dağıtılması.
    3) yalan atan denek olmadığının ya da anketlerde görüşülen deneklerin tüm partiler/adaylar arasında aynı oranda yalan beyan verdiğinin öngörülmesi.
    4)ankete katılmayı kabul etmeyen deneklerin tüm partiler/adaylar arasında orantısal dağıldığının öngörülmesi.
    5)anketlerde erişimi zor olan seçmen gruplarıyla ilgili ekstra bir düzeltme hamlesinin yapılmaması. saadet ve hüdapar gibi -özellikle hüdapar- hem kırsal oranı diğer partilere kıyasla daha yüksek ve hem de anketör için erişebilirliği çok daha zor *3-5 kuruş para için şeriatçıların/hizbullah'ın domine ettiği dağ köylerine anket yapmaya gidecek varsa dm atsın ^^* partilerin diğer parti/adaylarla eşit örnekleme sahip olduğunun varsayımı.

    şimdilik aklıma bu 5 madde geliyor. evet, anketçiler ortalamada tutarlı sonuçlar verirler ama toplumun radikal değişim eşiğinde olduğu seçimlerde yanılma oranları daha yükselir. örneğin trump, örneğin brexit. iddia edimliorum ki bu seçimlerde de böyle olacak ve bu ortodoks dışı düşünebilme yetisine sahip olamayan baştan assümpsiy10ist anketçiler yamulacaktır.

    öngörülerim ise şöyle:

    -rte 1. turda %42.5'u geçemez
    -akp %40 6nda, mhp %5 üstünde kalır
    -hdp %11.5 6nda kalamaz, selo hdp'nin üstünde kalamaz
    -muhalefet mecliste çoğunluğu alır
    -ince+akşener/millet ittifakı toplamı %40'ı geçer
    -sp+hüda+vp toplamı %2.5 6nda kalamaz

    hata toleransım 1, 6 önermemden biri patlasın kendimi anketçilerden daha başarılı kabul ederim. hepsi tutsun tanrı-imparatorluğumu ilan ederim. 2+ hata yaparsam #aneliz işlerine son veririm.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap