3 entry daha
  • rez. yarın sabah yazacam. ahahahaaaa
    üst edit: küfür edene pis karşılık veririm, adam akıllı dinleyecekseniz dinleyin yoksa basın engelleye kendi küçük dünyanızda yaşayın.

    1 - siyasetten anlamıyorsunuz. bak ciddiyim anlamıyorsunuz. cebinizde totalde 70 kelime var. kelimelerin %70 i hakaret içeren unsurlar. her seçimde kelime darcığınız artıyor ama hakaret dolu kelimelerle. siyasetten anlamak için çabada göstermiyorsunuz. sosyoloji dediğiniz şey sizin için makale kitaplarında ki basit bir yazı. sosyo-ekonomik dengeler sizin için koyunların neden yoncaya değilde merada ki otlara gittiğini anlatıyor.

    2 - çok çabuk gaza geliyorsunuz, o kadar hızlı gaza geliyorsunuz ki, karşınızdaki insanlar (iktidarı seven) yıllarca kaç seçimde yenilmişler neler yaşamışlar haberiniz yok. 15 tweet görünce hemen kazandık sanıyorsunuz. çıkıp 10 dakika araştırmak yerine ekranda ilk gördüğünüz (o bile inanmıyor kendi dediklerine - yüz ifadeleri) kişiye aaaa bak bu dediyse doğrudur diyorsunuz.

    3- "laliklik elden gidiyohhh " dayıyı anlamak yerine, dalga geçiyorsunuz. o kadar halktan uzak plaza pembe götlerisiniz ki, halkın içinden uzaklaştıkça sosyal çevreniz daralıyor ama egolarınız hayvan gibi büyüyor. körsünüz.

    4- adaylarınız hiçbirinin geçmişini bilmiyorsunuz. sadece adayı görüyorsunuz ama adayın geçmişini bilmiyorsunuz. adayın kalifiye olup olmadığı önemli değil, biraz parlatılırsa ok dir sizin için. ( kılıçdaroğlu - ekmeleddin - şimdi ince - akşener - selahattin ) bu adamların / kadının ortak yönleri eski siyasetçiler, geçmişlerinde doğru dürüst başarı yok ve çıkmışsınız bu kesin kazanır diyorsunuz.

    5- reklamcılarınız sizi ciddi manada s*kiyor. bakın cidden bu doğru. kime oy vereceğinize onlar karar veriyor. ince ve selahattin olayında açık değilmi. onu da geçtim, bas bas bağıra bağıra bu adam size uygun değil demelerine rağmen ekmele oy bastınız üstelik o bile %38 oy aldı. bak cidden plaza reklamcılarını artık bırakın. (ne oldu kılıçdar pugb tutmadı demi)

    6- halktan uzaksınız. lavabonuzu takmaya gelen ahmet usta sizin için kıllı pis, çıkarcı bir yavşak. ama oy almaya gelince elinize ciddi olarak ilk verende o. size göre o okumaz, sabah saat 6 da kalkması bile andavallığından ama oy isterken ona çok para kazandıracaksınız buna inanıyorsunuz. ama ahmet dayı o yaşa kadar ev alamazken hayatta ilk kez 6 yıl önce kredi ile evini alabilecek duruma gelmiş. (ahmet dayı 55 yaşında olabilir mesela)

    7- insanların isyan etmesini kolay bir şey sanıyorsunuz. neden çoğunuzun tuzu kuru aq. babanız memur, yada işçi statüsünde memur. mesela neden akp ye isyan edeceklerine dair milyonlarca (çoğu aynı kelimelerden oluşan) cümle kurarsınız. ama bakıp kendinize aynı adamlara oy verirsiniz. bakınız. kılışdar

    "
    8 - bir uçağın 10 dakika rötarı için isyan ederken, bundan 18 yıl önce edirneden karsa tayini çıkan şevket öğretmeni anlamazsınız. adam nerdeyse 22 saat yol giderken, erzurumu geçer geçmez yolda durduran hdp li,(hadep) poşulu göt veren "bijicileri" unutursunuz. çıkar bijicilerden biri bağıra bağıra size neşet türküsünü dalga geçer gibi saz ile söyler koşa koşa oy verecem dersiniz. ama şevket öğretmen hala o yolda yaşadığı ölüm korkusunu unutmaz. haa şevket öğretmen geçen ay uçakla karsa gitmiş ve eski arkadaşından hem gezem hemde güzel bir kars peyniri almıştır.

    9- ayşe teyze sizin için kokarcadır. ölsedir sonuçta ne işe yarardır. ama ayşe teyze oğlunun hayırsızlığında şikayet ederken (plaza bebesi yavşak), o ay maaşı "ptt" ile eve kadar gelmiştir. ahh işte hep ahiretliği fatmayı arar, hepi topu 10 sene önce ziratte maaş kuyruğunda hakkın rahmetine kavuşmuştur.

    10- duran dayının asgari ücreti için kıçını yırtarcasına çalışıp eve gelmiştir. bebesi pubg (ahaha) oynarken ders kitabını bir bakayım der. büyük oğlanı çağırır "bak lan bu aq bebesi ödevini ne yapmış" der. bir bakar ödevler okdir. tamam baba der yapmış ama resimde çizmiş kitaba der. "koduğumun bebesi, hiç kıymet bilmez der". büyük oğlanın kitabına hepi topu 10 yıl önce eşek yükü ile (çoğu zaman maaşın yarısı) ödemiştir. bu puşt o kadar kıymet bilmez ki kitabı çizer yavşak der.
    "
    son 3 maddeyi kendi apartmanlarınızda olduğunu bildiğiniz halde sessiz sessiz onları yok sayarsınız. üstelik onları anlamak için kıçını bile yırtmanıza gerek bile yok. evlerine gidip ya senin derdin var mı diye sorsanız yeter.

    11- hayatı internetten ibaret sanmanız. ne zaman ki elinize biri gelip botlarla, hazırlanmış ekip ile birşey koysa hemen kazandık sanıyorsunuz. ne oluyor biliyor musunuz, adamlar sizin umutlarınızı çatır çatır paraya çeviriyor. (demi lan #inciteam)

    12- okumuyorsunuz. bri kaçınız hariç hayatınız kim ne derse ona inanmakla geçiyor.

    --- rez. devamı gelir.
653 entry daha
hesabın var mı? giriş yap