7 entry daha
  • açıkçası gidip alacağım bir telefon olmazdı asla. ayaküstü ama kaliteli, hızlıca müzik kaydedebilmek ve üst kalite müzik dinleyebilmek için hi-fi dac'a sahip lg v30 olurdu tercihim, ki zaten eski bir lg v20 kullanıcısıyım ve kendisinden ekranı dışında fazlasıyla memnundum. ama bu arkadaş hediye geldi. pakedi ilk açtığımda bir "hmm a8 evet." tepkisi vermiş olmam ve "aa beğenmedin mi ?" sorusunu "yok canım ehe." diye cevap vermiş olmama rağmen telefon ilk birkaç günlük kullanım sonrası ışıldıyor ne yalan söyleyeyim.

    bir kere orta sınıfın çok üstünde bir ekranı var. 1080e 2220 olmasına rağmen s8 ve s9'un ekranıyla arasında pek de gözle görülür bir fark yok. v20'den sonra ekranı gerçekten keyif verdi bana. kamerası ışık azken bir amiral gemisine kıyasla çok daha kötü bir performans gösterse de yüksek ışıkta oldukça başarılı. ben fotoğraftan çok video kayıt kalitesini önemsiyorum o yüzden dikkatle incelemediğimi söylemem lazım. video kayıt kalitesi ise benim beklentilerimi karşılamayacak olsa da gene ışığa bağlı olarak ortalamanın üstünde. kamera yazılımı da gene bir v20 - v30 seviyesinde değil ama samsung'un standart yazılımı.

    müzik çıkışı ise beni tek üzen yanı. üst kalite bir ses verme çabasına rağmen ne basslar, ne tizler ne midler ne de volume pek yeterli değil. hatırı sayılır kalitedeki kulaklıklarla dahi istenen volume ve derinliği sağlayamıyor. telefonun kendi yazılımındaki gelişmiş ses ayarları ise sese katkı sağlamaktan çok zarar veriyor.

    son olarak, biraz ağır olması dışında şekli şemali falan da fazlasıyla güzel. ben eski kasa a8e benzer hantal bir şey beklerken kutunun içinden çıkanı çok beğendim.

    acaba? listesine almış olanlar sağdan soldan okunmuş şeyler dışında bir şeyler okuyabilsin diye bir şeyler karalayayım dedim. malum, biraz da kafa dağıtmak için.

    ben almazdım. çünkü aklıma dahi gelmezdi ama özellikle tepe telefonlarla arasında bin lira fark varken şu an, uzun yıllardır bu zamana kadar tepe telefon kullanmış biri olarak üst segment telefon hissi veren ve ona yakın -müzik dışında- kullanım performansı sunan bir arkadaş kendisi.

    ben -biraz da manevi değerinin yüksekliğinden, fazla vasat müzik performansına rağmen- fazlasıyla sevdim.

    yıllar sonra gelen edit: yarrak gibi telefon. bana hediye edildiği güne lanet olsun. bir şekilde satsam da adam akıllı bir telefon alsam diyorum.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap