1 entry daha
  • çok sevilen bu pastanın tarifini çek kaynaklardan tercüme ettim, afiyet olsun.
    kek
    100gr. margarin
    4-5 büyük yemek kaşığı çiçek balı
    150 gr. şeker
    1 tatlı kaşığı sirke
    1 yemek kaşığı soda
    2 yumurta
    yaklaşık olarak 700gr. un

    krema
    200gr. tereyağ
    250ml. lik şekerli konsantre süt konservesi
    çekilmiş ceviz
    100ml. çay veye kahveyle karıştırılmış konyak veya rum

    soda ve sirke karıştırılır, içinde su kaynayan bir tencerenin üzerine oturtulan yayvanca bir tencerede margarin eritilir, bal, şeker katılıp karıştırılır. soda sirke karışımı eklenir, kariştirilir, çırpılmış yumurtalar eklenir. üzerinde köpük oluşup rengi kahverengine dönene kadar karıştırılır, ateşten alınır. 5-10 dakika ılındıktan sonra aldığı kadar un eklenir. merdaneyle açılacak kıvama gelmesi gerekir. hamurun üstü naylanla örtülür, ılık bir yerde bir saat kadar bekletilir. 7-8 parçaya ayrılır, her parça yağlı kağıt arasında açılır, mümkün olduğu kadar ince olmalıdır (1/2cm.). yağlı kağıtla fırın tepsisine konulup 230-250 derecelik fırında 2-4 dakika pişirilir. hamurların kabarmaması için fırına konmadan önce çatalla delinmesi gerekir, piştiği renginin koyulaşmasından ve kokusundan belli olur. pişen hamurlar naylon torba içinde birkaç gün saklanabilir.
    süt konservesi açılmadan 3 saat su dolu bir tencerede kaynatılır, soğuduktan sonra açılır, içindeki karamelize olmuş süt tereyeğı ile mikser yardımıyla karıştırılır, her ikisi de oda sıcaklığında olmalıdır, krema hazırdır. istenirse vanilya katılabilir. buzdolabında veya buzlukta 10 dakika soğutulur.
    kekler konyak veya rum karıştırılmış çay veya kahveyle ıslatılır. bir kat kek bir kat krema halinde sıralanır. aralara az miktarda ceviz serpilir, kenarları düzgün kesilir. kesilen kenarlar ufalanarak cevizle birlikte en üste serpilir. üç gün buzdolabında bekledikten sonra yenilir.

    başka bir krema

    200ml. orta yağlı süt
    3 dolu yemek kaşığı un
    200gr. tereyağ
    150gr. şeker
    1 yumurta sarısı
    hepsi muhallebi gibi pişirilip karıştırılarak soğutulur.
33 entry daha
hesabın var mı? giriş yap