2 entry daha
  • antalyada hatta türkiyede en iyi hastanelerden biri olan (bkz: memorial hastanesi) antalya, onkoloji hastası annemin muayenesi ve tedavisi için gittiğimizde, çok fazla hasta muayene etmesinden ve aşırı yorulmuşluktan belki bıkmışlıktan mustafa hocanın tam ciddiyetle muayene ve tedavi yapamamakta olduğunu görüyoruz ve yaşıyoruz. bundan bir kaç yıl öncesine kadar özenli ve daha iyi bir doktor olduğu o zamanlarda memnun olan hastaların ise son bir kaç yıldır memnun olmadıklarını bizzat dinliyorum. antalyada iyi bir özel hastanede olmasına rağmen gidebileceğimiz başka alternatif olabilecek kaliteli bir doktor olmadığından(yada varsa haberimiz olmadığından) bu ciddi hastalık sürecimizi umutsuz ve verimsiz muayenelerle geleceğe daha da karanlık bakarak geçiriyoruz. her bir hastaya en az 10 dakika ayırması gerekirken ciddi şikayetler ile yanına gittiğimizde bile en fazla 1-2 dakika ilgisiz muayene edilerek geçiştirildiğimizi düşünüyoruz. 2 dakika muayene etmesinden ziyade hiçbir muayenede tatmin edici cevaplar da alamamaktayız.
    hastanenin ise doktoru para makinesi gibi görüp bu kadar yorması ayrıca üzücü bir durum.

    madem mustafa özdoğan en iyi onkooglardan birisi en azından hastaları da daha dikkatli dinleyerek verimli bir muayene geçirmesi ve hastaları ile daha iyi iletişim kurabilmesi gerektiğini düşünüyorum ve bu konuda bir şeyleri değiştirebileceğine inanıyorum.

    edit: aşağıdaki yazar bizim bu ilgisizliğe reelde sessiz kaldığımızı düşünmüş ve daha fazla ilgilenilmesini istemeyi akıl edemediğimizden bahsetmiş. bunu belirttiğimizi düşünemeyecek şekilde fanatiklik yapmasına gerek yok. sanırım kendisi bir hasta yada hasta yakını değil ve görünürde güzel görünebilen bir şeyin bizzat yaşandığında olumsuzluklar içerebileceğini akıl edemiyor. böyle bir hastalık ailenizde olduğunda doktorunuz ile veya herhangi bir konuda yaşanan en ufak olumlu şeyi her yerde anlatıyorsunuz zaten.
    ben burada hocanın yazdığı makalelere ve kağıt üstünde yada dışarıdan hasta olmadan çok tatlı görünmesinden bahsetmiyorum hatta belki çok iyi de arkadaştır birileri için ama bu bizi gerçekten ilgilendirmiyor. çalıştığı hastanelerde aşırı yoğun olmasından ve artık ilgisiz davranmasından bahsediyorum ve bir şekilde belki düzeleceğini umut ederek konuşuyorum.

    elbette belki de 1 dakika bile iyi bir muayene için yeterli bir süre olabilir ama kim ister ölüm burnunun ucundayken ilgisizce bir muayene yapıldığını görmeyi.
16 entry daha
hesabın var mı? giriş yap