7 entry daha
  • zamanın tipik yöneticilerin türk, halkın ise başka ırktan olduğu türk devletlerinden biri. diğerleri ise;

    (bkz: hun imparatorluğu)
    (bkz: altinordu imparatorlugu)
    (bkz: memlükler)
    (bkz: akkoyunlular)

    vs vs vs.

    bu devlet zamanında, hindistan, tarihinin en parlak dönemlerini yaşamıştır. türkler hindistana kuzeyden gelmişler ve bu bölgede yönetimi ele geçirip çok uluslu hint-türk imparatorluğunu kurmuşlar. islamiyetin hindistana girişi de bu sayede olmuştur. bugün pakistan adlı bölge bu devletin ardılıdır. bahsi geçen hintçe-farsça-türkçe karışımı dil de urducadır. saray dili olaray çıkmış ve daha sonra bu bölgenin resmi dili olmuştur.

    ticaretin geliştirmesi sebebiyle hindistan bu devirlerde zenginleşmiş fakat sömürgeci devletlerin hint ticaretini ele geçirmek istemeleri sebebiyle, klasik böl parçala yönet taktiği ile 19. yy'da hintlileri ayaklandırmışlar ve bu ayaklanma sonucu hindistana yerleşip, yaklaşık 150 yıl boyunca, dibine kadar sömürmüşlerdir. böylece hindistanın da kaderi ortadoğu gibi olmuş, son 150 yıl, acılarla dolu kayıp zaman olarak tarihe geçmiştir

    yalnız şunu belirtmek gerekirse, türk yöneticilerin yaptığı büyük hatalardan biri de hintlilerin islamiyete de uymayan, kötü ama köklü bazı geleneklerini birden yok etmeye çalışmasıdır. bu sebeple hint toplumu arasında huzursuzluk çıkmış ve ingilizlerin de kışkırtmasıyla hintliler ayaklanmıştır. işin ilginç yanı ingilizler kontrolü ele geçirdikten sonra kendileri de aynı, güya öğretici - eğitici rolüne soyunmuş ama hintliler arasında bu da tepki çekmiştir. ingilizler bakmışlar iş sarpa sarıyor, 1900'lü yıllardan sonra bu tip işlere hiç karışmamış sadece ekonomik sömürüsüne devam etmiştir. böylece hint kültürü korunmuştur.

    son olarak tekrar etmek gerekirse pakistan bu devletin ardılıdır.
41 entry daha
hesabın var mı? giriş yap