• asil adi tunc recep catak, 1989 yılında agri daginda bir kaza da kaybettiğimiz eski dagcilik fedorasyonu baskani. bu kaza dagcilik camiyasinda su sekilde anlatilir:
    agri dagina oldukca buyuk bir grupla zirve faliyeti icin recep catak baskanliginda gidilmistir. ilk zirve denemesinde hava sartlari nedeni ile vaz gecilir ve gidilemez.bu olayin aksaminda grubun icinde kendisinin pek tanimadigi tecrubeli bir dagci zirveye cikilan tarihe kadar bekliyemeyecegini, istanbulda isleri oldugunu soyler ve gruptan ayrılarak ertesi gun tek basina zirve denemek icin izin ister. ilk baslarda kabul etmeyen recep catak ismini unuttugum dagcinin israrlarina dayanamayarak izin verir. ertesi gun tirmanisa baslayan dagci ilerleyen saatlerde sisin icinde kaybolur ve bir daha kendisinden haber alınamaz.
    takip eden gun arama gruplari olusturulur recep catak, dagciya izin verdigi icin kendini suclamaktadir 1 hafta surekli arama yapilir, recep catak cok yoruldugu halde kendisine soylenenleri dinlemez ve surekli aramalara katilir. hatirlayamadigim bir sure sonunda dagci donmus olarak yine recep catak baskanliginda bir arama grubu tarafindan bulunur, adamin siste kaybolup surekli daireler cizdigi ve bir sure sonra dondugu* anlasilmistir.
    recep catak bundan sonra iyice kendini kaybeder, ceseti indirme calismalari sirasinda surekli kask takmanin onemlerini savundugu ve taktigi halde kaskini bile takmaz, sabit ip hattinda duser ve kaderin garip bir cilvesi, kafasini bir yere carparak hayatini kaybeder. yorgunluktan mi dusmustur o sirada neler dusunmektedir hala konusulur tartisilir.
    vasiyeti uzerine aladaglar'da sari mehmetler yaylasina defnedilir. surekli aladaglara giden dagcilar tarafindan ziyaret edilir, belkide dunyanin en guzel mezari. mezar tasi aladaglarin piramit formuna benzeterek yapilmistir ki bu da insana yattigi yerden hala daglara kafa tuttugunu dusundurur.
    olumunden sonra beydaglari silsilesindeki uc zirveye ismi verilmistir, tunc, recep ve catak zirveleri. dagcilik camiyasinda hikayesi anlatila anlatila bir efsane olmustur.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap