6 entry daha
  • kaybedecek pek de bir şeyleri olmaması sebebiyledir.

    eğer meşru iktidarın yani devletin anayasaya bağlı olduğunu ve hukukun her koşulda tecelli edeceğini bilsen, rahatsız olduğun her konuda eline pankartını alır, sokağa çıkar, talebini haykırırsın. bilirsin ki sana dokunulmayacak ve oradaki polisler senin güvenliğini sağlamak için orada. gezi eylemleri başlarda biraz böyle bir şeydi. orada eylem yapanlar hali vakti yerinde insanlardı. insanlar çadırlarını alıp gittiler. ama devletin bir anda şiddet kullanmaya başlaması hatta kabataş ve camide içki gibi birinci ağızdan yalanlar söylemeye başlaması ihtimalini hiç düşünmediler. zaten devlet tekelinin sert müdaheleleri gelince, ölümler ve yaralanmalar olunca eylemler sona erdi.

    bıçak kemiğe dayanırsa ve karl marks’ın dediği gibi zincirlerinden başka kaybedecek pek bir şeyin yoksa, başına gelecek her türlü şeyi göze alır ve gidersin.

    gördüğüm kadarıyla lgbt bireyler büyük oranda zaten eziyete, aşağılanmaya maruz kalmışlar. iş bulamıyorlar. daha doğrusu işverenler iş vermiyor. kaybedecek pek bir şeyleri yok. başlarına gelecek her ne olursa, şimdiki durumdan daha kötü olmayacağına inandılar galiba. yani herhalde öyle olmuştur. gidenlere sormak lazım.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap