• genelde insanlar bir ruha sahip biliçli yaratıklar olarak görünür hayvanlar ise bilinci olmayan ancak ruhu olan daha çok reflexleriyle yaşayan canlılar olarak bilinir. 3. tür olan yapay zekalı robotlar ise şimdilik sadece bizim onlara sunduklarımızı bildiklerinden henüz bilinçleri yoktur.

    hayvanlar ve yapay zekanın bilinçleri olmadığını kabul ettiğimizi varsayıp direk insanlara geçiyorum.

    genelleikle dinlere dayanarak insanda ruh olduğunu düşündüğünden dolayı iyi kalbe ve ruha sahip insanlar cennete gideceklerini ve ödül alacaklarını düşünürler. aslında durum öyle değildir. örneğin bir şırınga hormon verilen iyilik timsali bir arkadaşımız seri katile dönüşebilir. ruh nereye gitti, bilinci nerede arkadaşımızın ? tamamen hormonların tepkimesi. yani insanlarda küçükken yaşadığı olaylara göre aynı bir bilgisayar mantığı olan doğru yanlış kuralları ile hayatlarına devam ederler. temel mantık şu andaki yapmaya çalıştığımız yapay robotlar gibi doğru yanlış mantığı.

    ben bilinç ve ruh yoktur diyorum.

    bu konuda bilgisi olan suser ların bilgisine de danışak istiyorum.

    edit: insan olarak benim savunduğum durum ruh ve bilinç yok sadece doğru yanlış kuramına göre şekillenmiş bir beyin ve hayatta kalma içgüdüsüne dayanan hormonların mevcut olması. hissettiğimizi sandığımız tüm duygular aslında hayatta kalmak ve devamlılığı sağlamak temeline dayalı hormonal bir durumdur.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap