• 1987 yılında gerçekleşmiş all-star organizasyonu. bu sezonki all-star maçı, gelmiş geçmiş en iyi all-star maçlarından yapılan listelerin hep en üst sıralarında kendisine yer bulmuştur. bahsi konu maç 8 şubat 1987'de seattle'da oynanmıştır.

    bu maçta doğu kadrosunun ilk beşi şöyledir: moses malone, larry bird, julius erwing, michael jordan, dominique wilkins.

    yedekler : charles barkley, isiah thomas, kevin mchale, robert parish, bill lambier, maurice cheeks, jeff malone.

    batının ilk beşi : magic johnson, hakeem olajuwon, alvin robertson, tom chambers, james worthy.

    yedekler: kareem abdul jabbar, alex english, rolando blackman, walter davis, mark aguirre, joe barry carroll, sleepy floyd.

    doğunun kadrosu kağıt üzerinde batıdan çok iyi olmasına rağmen, doğudaki oyuncular birbirlerinden nefret ediyorlardı. boston-detroit rekabeti ve yeni yeni gelişmeye başlayan detroit-chicago rekabeti ile birlikte doğu takımı oyuncuları içerisinde inanılmaz bir çekişme yaşandı. detroit’li isiah thomas ve bill lambier maçtan önce michael jordan’ın hücumda fazla ön plana çıkmaması için sözleşmişlerdi. bunun sayesinde o sezon 37 sayı ortalaması ile oynayan michael jordan sadece 11 sayı atabildi. maç son derece sert ve çekişmeli geçti. batı, doğu’yu uzatma devresi sonucunda 149-154 mağlup etti. batı takımından tom chambers 34 sayı ile mvp seçildi. aslında tom chambers all-star kadrosunda en başta kendisine yer bulamamıştı. fakat ralph sampson'ın sakatlığı nedeniyle oynamayacak olmasından dolayı sonradan kadroya çağırıldı.

    all-star haftasonunda smaç yarışmasını hiç kuşkuya yer bırakmayacak şekilde michael jordan kazandı. üç sayı yarışmasını ise larry bird kazanarak, üst üse ikinci kez birinci oldu.
hesabın var mı? giriş yap