• verilmemesi gereken ödüldür. 3 soru sorarak başlamak lazım.

    1- bu kişiler bir kaç saniye içerisinde ölüyor, sizce bu ödülü hak ediyorlar mı?
    2- bu kişiler öleceğini bilerek bu suçu işliyor, sizce idam caydırıcı mı?
    3- idam uygulanan ülkelerde çocuk suçları bitti mi yoksa devam ediyor mu?

    şimdi gelelim benim önerime. önerim oldukça basit ve net.
    bugünlerde herkes idam peşinde. ama kimse çıkıp "kardeşim bırakın suçlu için ceza sistemi talep etmeyi, mağdur olan ve yitip giden evlatlarımız için tam dokunulmazlık yasasına odaklanın. hala suçlu için ceza peşindeyiz, evlatlarımızı koruyan yasalar oluşturulması peşinde olmamız lazım" demiyor.
    toplum bunun için baskı oluştursa daha faydalı olmaz mı? çocuklar için daha fazla yasa, daha fazla imtiyaz oluşturmak bu kadar zor olmamalı.

    denklem basit. 1 idam demek yine yitip giden 1 evladımız demektir. önemli olan o çocuğun yetişkin birey olana kadar bu gibi manyaklıklara maruz kalmamasını sağlamaktır.

    idam suçlu için ödüldür, bu ödülü vermeyin! şunlar yapılabilir ve bence geliştirilebilir.
    1- bu kişiler için özel hapishaneler oluşturulmalı.
    2- bu hapishanelerde kesinlikle 2 mahkum bir birinin sesini bile duymamalı. tam ve kusursuz şekilde yalnızlık ortamı oluşturulmalı.
    3- gece uyku halindeyken en yüksek seste çocuk sesleri dinletilmeli.
    4- ansızın küçücük, zor bela sığdığı odasından çıkartılıp kafasına çuval geçirilerek bir yerlere götürülmeli. gidilen yerde de o çocuğun fotoğrafları gösterilip, ailesinin ona hitapları dinletilmeli.
    5- türlü türlü psikolojik işkencelerle psikolojisi alt-üst edilmeli ama asla bilinç kaybı yaşatılmamalı. her şeyin son saniyeye kadar farkında olmalı.
    6- ölmek için yalvarmalı ama ölememeli.
    7- bu kişilerin maruz kaldığı muamele belgesel formatında hazırlanıp televizyonlarda zorunlu kamu spotu gibi yayınlanmalı ve caydırıcılık arttırılmalı.
    8- en düşük ceza 50 seneden başlamalı kesinlikle iyi hal indirimi ve af konularından faydalanamamalı.

    yalvarıyorum size çocuklarımızı koruyun, evlatlarımızı yasalarla güvence altına alın. idam gibi bir ödülü lütfen bu manyaklara vermeyin. çocuk istismarcıları ve katilleri bu kadar ucuz kurtulmamalı bu işten. yitip giden bir evlattan bahsediyoruz, kahrolan anne baba ve onlarca yakını, akrabasından bahsediyoruz.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap