5 entry daha
  • 115 dakikalık, 2017 yapımı film. 8 / 10.

    "tropik zindan?"

    ağır ve sabır isteyen bir stili var lucrecia martel'in. acelesi olmadan, ağır ağır ilerliyor film. daniel gimenez cacho başrolde ayrıca etkileyici ve kuvvetli. özellikle filmin ilk yarısında, bol bol karşımıza çıkan iç mekan sekanslarında. bu sahneleri takip ederken werner herzog çekse daha pastoral olurdu heralde diye sinsice düşünürken ilk yarı bitiveriyor, ikinci yarı başka ve daha pastoral bir yolculuk başlıyor. kahramanımız buhranın içinde, artık buhrandan depresyona oradan da bunalıma erişmek üzere...

    teknik ve biçim olarak film çok özenli. özellikle ses efektleri hem hikayeyle çok uyumlu hem de başarılı. hatta son zamanda rastladıklarım arasında en dikkatimi çekenlerden oldu diyebilirim. mekan, makyaj ve kostüm tasarımları da oldukça iyi. not düşelim.

    antonio di benedetto'nun 1956'da yazdığı bir romandan esinlenen zama, her izleyici için aynı hissi veremeyebilir fakat genel olarak özenli ve bence -16. 17. yüzyıl kıta amerikası temalı yapımlara özel ilgim olduğundan belki de- başarılı bir uyarlama.
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap