4 entry daha
  • tipik bir ortadoğulu davranışıdır. ortadoğulu medeni değildir. konuşmaktan anlamaz. konuştukça senin aciz olduğunu, gücünün yetmediği için öyle davrandığını düşünür. ortadoğulu kesici/delici/ateşli silah taşımayı ve kullanmayı bir erk olarak görür. onun için tartışma diye bir olay yoktur. karşıdakini kendisinden çok daha güçsüz görürse tekme tokat, biraz tehdit oluşturacak şekilde görürse de üzerinde veya çevresinde o anda bulunan zarar verici aletle dalar. bu ortadoğu coğrafyasının bir değişmezidir. bu yüzden çok uzun süredir ortadoğuda medeniyet gelişmez. zira medeniyeti geliştirebilecek kişilerin ortadoğuda hayatta kalma şansı düşüktür, var olan sistemi değiştirmeye çalıştıklarında zaten devlet veya devlet destekçisi halk tarafından eğer şanslı ise sindirilir, değilse yok edilir.

    o yüzden, suriyeli ya da türk fark etmeksizin, bu coğrafyada bu tip olaylar ben kendimi bildim bileli yaşanmakta. zira kafa yapısı bu. ama şu var ki, genelde mülteci diye bahsedilen azınlıklar, gittikleri ülkede kontrol altında tutulurlar. devletin baskısı daimdir. fakat bizim ülkemizde bu kontrol mekanizması ilk dönemler mevcutken, artık değil. kendileri de bunu bildikleri için her türlü aymazlığı yapmakta beis görmüyorlar.

    29 yaşındayım. ben ilkokula giderken, ve de daha öncesinde, bu olaylar daha az yaşanırken, artık cehaletin ve medeniyetsizliğin(fiziksel güç kullanımının) kutsallaştırılması sayesinde, bu olaylar her geçen gün daha da sık yaşanmaya başladı. olayın özeti bu.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap