5 entry daha
  • sizlere lise matematik öğretmeni olarak söyleyeyim girilebilecek yerleri.

    **devlette kadro arıyorsanız...

    -eğer kötü puan aldıysanız 2 senelik sağlık bölümleri en ideal olanı. anestezi, labaratuar gibi bölümler.
    -eğer sağlık sektörü istemiyorum derseniz de yine iki senelik bölüm tercih etmeniz sizin adınıza iyi olur. isteğe bağlı olarak 4 seneye de dönebilirsiniz ilerde. bu avantajı da veriyor herkese.
    hepsi zaten birbirine benzer sayıda alım yapıyor. yani torpilli olanları elersek her bölüme 4 er 5 er kişilik kadro kalıyor. açıklanan kadrolara inanmayın sakın. devlet eşitliği seviyor bu konuda.
    -"ben 4 senelik seçecem kardeşim, başlatma önlisansından" derseniz o zaman yine sağlık sektörü.
    onun dışında devlette kadro yok. işletme, iktisat filan boş iş. işletmede sadece işletme mezunları olsaydı eyvallah "yazın" derdim ama aklı olan sayısalcılar dalıyor artık o bölüme. kapışacaklarınız basit işletmeciler olmayacak, fen fakültesinden mezun olup açıktan işletme bitirenler olacak ki şansınız sıfıra iner. çünkü sayısal bölüm mezunları işletme iktisatçılar gibi basit değildir. hem zeki hem de zor koşullarda çalışmaya alışıktır. anasını beller ortamın sınavlarda.
    zaten memur alımı haber sayfalarında fen fakültesi mezunlarına ağlayan işletmecilere bakıp görebilirsiniz içler acısı hallerini.

    **"akademisyen olacam ben" derseniz sağlam torpil lazım. torpilsiz o iş neredeyse her bölümde yalan. he aslında hocalarınızla iyi anlaşırsanız da mümkün bak. ama o konuya girmeyeceğim. çok detay var.

    **"ben özel sektör istiyom bana neeeee" derseniz...

    -tavsiye değil örnek veriyorum.
    doktora seviyesindeki matematik öğretmenini kovup gözlerimin önünde astronomi mezunu kızı matematik öğretmeni olarak kuruma aldılar. kıza matematik öğretiliyor şuan. sanki öğrenciymiş gibi.
    yani torpiliniz varsa da yoksa da hangi bölüm okursanız okuyun fark etmez. varsa istediğiniz işe girersiniz yoksa her koşulda işsizsiniz. kolay bölüm seçip yata yata okuyun bari.
33 entry daha
hesabın var mı? giriş yap