6 entry daha
  • pierre franckh'ın kişisel gelişim ve motivasyon üzerine yazdığı kitap.

    ben bu kanunu bilmeden yaşadım ve kendime ispatladım. daha sonra farkettim ki böyle bir kanun var.* şöyle ki;

    gençliğimde, önce lise sonra üniversite hayatımda hayal ettiğim yaşantıydı yurtdışında yaşamak, çalışmak. ilk fırsattımı askerde iken çıkan bir şans ile değerlendirdim. yurt dışındayım. oldukça iyi kazanıyorum. gece kulüpleri, güzel kızlar, arabalar, alkol, seks, bol seyahat. evlenmeyi hiç mi hiç aklımdan geçirmiyordum. zira her gece olmasa da her hafta farklı bir kadınla birlikteydim. öyle çoluk çocuk gözümde yok. düzenli bir yaşantı değil hayalim. dünyanın çeşitli yerlerinde sevgiliyle yaz tatilleri, değişik sevgililerle türkiye'de en iyi mekanlarda yaz tatilleri vs...

    ilk 20 yılım böyle geçti. her türkiye'ye gelişimde istanbul'da yaşadığımı hayal ettim. istanbul'dayım. tatlı şirin bir sevgilim var, sürekli eğlence hayatı içinde vs. hayalim, o yurtdışındaki gerçek hayatımdan istanbul'a kaymıştı. birgün geldi kesin dönüş yapmak zorunda kaldım. istanbul'a yerleştim. kendime şirin bir sevgili buldum. dahası aşık oldum. keseme uygun bir daire satın aldım. iyi bir iş buldum, araba aldım, güzel kazanıyorum. zamanla istanbul'a gelmekte geç kaldığımı farkettim.

    işte o esanada bu kanun devreye girmiş oldu. çünkü olumsuz düşünmeye başladım. olumsuz, negatif küçük bir sinyal. istanbul'dan bir anda soğumaya uzaklaşmaya başladım. ne trafiği trafik, ne ulaşımı ulaşım, bir yere gitmeye çalışıyorsun gidemiyorsun. gidiyorsun her yer tıklım tıklım. park edecek yer bulamıyorsun, buluyorsun adamı düdüklüyorlar. kalabalık, kalabalık. sevgilimden ayrıldım. işimden ayrıldım. es geçiyorum, pes ettim. daha cool yerler aramaya başladım. bahçe içinde küçük bir ev hayal ettim. küçük şirin pembe pancurlu bir ev, bol yeşillik, bol mavi, kediler, köpekler, ekme biçme vs. sürekli internette araştırma yapıyorum. küçük bir arsa üzerine ev kondurup köy hayatı yaşama vs... akdeniz'de şirin bir tatil kasabasına deneme amaçlı yerleştim. hayatım öyle böyle değil. tam bir masal hayatı. ta ki "bu ne lan böyle zaman mı geçer amk" diyene kadar. işte bu kanun bir kez daha devreye girdi.

    hayalleri eyleme dönüştürmenin ekonomik durumunuzla hiçbir alakası yoktur. hiç kimse durduk yerde "ben saraylarda* yaşayacağım" demez. ben, şu hayatı yaşamayı istiyorum dediğiniz anda sistem ona göre çalışıyor ve önünüze fırsatlar çıkıyor. o fırsatları kendi lehinize çevirmek yine sizin kendi elinizde.

    demiş ki büyük asker, devlet adamı fatih sultan mehmet;
    "imkanın sınırını görmek için, imkansızı denemek lazım."

    ve bir başka üstad the magic of thinking big adlı kitabındadavid j. schwartz demiş ki;
    "bir şeyin imkânsız olduğuna inanırsanız, aklınız bunun neden imkânsız olduğunu size ispatlamak üzere çalışmaya başlar. ama bir şeyi yapabileceğinize inandığınızda, gerçekten inandığınızda, aklınız yapmak üzere çözümler bulma konusunda size yardım etmek için çalışmaya başlar."

    ve... büyük devlet adamı, büyük asker, dünya lideri, büyük düşünür, ulu önderimiz mustafa kemal atatürk* demiş ki;

    "hayal ettim, hayalimin önündeki manileri tespit ettim. manileri kaldırdığımda, hayalim kendiliğinden gerçekleşti."

    arz ederim.

    edit:imla
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap