9 entry daha
  • bu güzide şehire kathmandu’dan otobüsle gitmek isterseniz aşağıdaki linke bakmak oldukça faydalı olacaktır:
    https://www.nestadventure.com/…-to-pokhara-bus.html

    kathmandu trafiğine bağlı olarak 8-9 saat sürüyor yol; benki karadeniz’in dağlık yollarını karış karış gezmiş, her türlü aksiyonu yaşamış bir adamım ama bu yolculuk bana bile ağır geldi. 10 canım varsa 6-7’sini burada bırakmış olabilirim. nepal’in kural tanımaz şöförleriyle külüstür otobüsleri dar ve virajlı yolları birleşince seyehat tam bir işkenceye dönüşebiliyor.

    diğer seçenek ise uçak. 45 dakika sürdüğü söylenen bu seyahatin fiyatı 125 dolar civarında. otobüsler ise 5’dolardan başlıyor. tercih sizin.

    o kadar tehlikeden sonra; machapuchare ve annapurna’yi görme niyetindeyseniz oldukça şanslı olmanız lazım. biz o şanslı kesimdendik, sadece 15 dakika kadar olsa da 8 binlik dağları görmenin mutluluğu her şeye değerdi. konuştuğum kişiler genel olarak bu sene havanın kötü olduğunu, sadece birkaç kez göründüğünü söyledi.

    trekking yapmayacaksanız buraya 1-1,5 gün yeter de artar, hatta hava iyi değilse hiç gitmeyin onun yerine karadeniz turu yapın emin olun daha tatmin edici manzaralar göreceksiniz. (bkz: macahel)
    zira himalaya manzarası olmadan bir esprisi yok.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap