• altındağ’da yaşayan suriyeli mülteciler, kendi araçlarıyla korsan taksicilik ve minibüsçülüğe başlamış. taksiciler, “iş çığırından çıktı, ekmeğimizi elimizden aldılar. 45 tl’lik yere 25’e tl’ye götürüyorlar” diye üzülüyorlar. uber’den sonra suriyelilerin ortaya çıkması taksici vatandaşlarımızı bayağı yıpratmış görünüyor.

    suriyeli mültecilerin korsan taşımacılık yaptığını savunan taksiciler, “fakat son 1 yılda iş çığırından çıktı. artık ekmeğimizi elimizden almaya başladılar. ankara emniyet müdürlüğü’ne ve ankara umum otomobilciler ve şoförler esnaf odası’na da defalarca fotoğraflarla şikayette bulunduk ama sonuç çıkmadı” demiş. bak bak bak!

    taksici bir ağabey; suriyelilerin korsan taşımacılık yaparken yakalandıkları zaman araçtakiler için ‘müşteri değil akraba’ dediklerini de vurgulayarak, “aşti’ye 45 tl yerine 25 tl’ye götürüyorlar. iş o kadar çığırından çıktı ki bizim zillerin üstüne kendi numaralarının olduğu kartvizitlerini bırakıyorlar. ulubey mahallesi’nde durak kurdular. etlik’e giden düzenli müşterim vardı, kendisini 30 tl’ye götürüyordum. ancak bir süre sonra binmemeye başladı. bir yerde karşılaştık; kendisine neden gelmiyorsunuz diye sordum, artık suriyeli taksiciyi kullandığını ve 20 tl’ye gittiğini söyledi” demiş.

    iyi olmuş ulan. profilinizi düzeltmediğiniz sürece kimse size el atmasın.
hesabın var mı? giriş yap