1 entry daha
  • istanbullularda ağız tadı olmamasından kaynaklıdır.

    bu olayı defalarca tecrübe ettim. ne zaman istanbul'da yaşayan birisi ile yemek muhabbeti etsem yemek yiyebilecek normal fiyatlı güzel bir yer olmadığında nbahsederim ve "abi seni düzgün yere görürmemişler. xxxx 'e götüreyim seni. süper .... sı var." şeklinde bir cevap alırım. sonrasında bu söylenilen mekanlara o kişilerle birlikte gideriz. ankarada 20 tl vermeyeceğimiz yemeğe 70-80 tl öder, doymadan kalkarız. o mekanlar başka bir şehirde olsa kimse kapısından içeri girmez, o yemeklere para vermez. gel gelelim bu durumu istanbul'da yaşayanlara anlatmak imkansız gibi bir şey.

    örnek vermek gerekirse: istanbul'da bir dönem meşhur olup zincir haline gelen "kasap döner" için "ankara'da açsa batar bunlar." derdim. nitekim bahçelievler 7.caddede bir dükkan açtılar. diğer kebapçılarla rekabet edebilmek için "ne yerseniz %50 si bizden." şeklinde istanbul'da görülmemiş bir kampanya yaptılar. 6 ay içerisinde dükkanı kapatıp gittiler.

    kısacası anadolu'da marka olmuş herhangi bir gıda/yemek üreticisi istanbul'da dükkan açabilirse köşe olur. istanbul'daki -hayvan gibi pahalı olan sosyete yerleri tenzih ederek söyleyim- bu tarz mekanların hiçbirisi anadolu'da tutunamaz.
77 entry daha
hesabın var mı? giriş yap