28 entry daha
  • her$eyden once nefis bir karakter oldugunu belirtmeden gecemeyecegim, harry potter aleminin en yalniz adamidir.

    --- spoiler ---
    harry potter and the half blood prince kitabinin sonunda yaptiklarinin altinda, aslen albus dumbledore ile yapilmi$ bir plan yoksa, cocugumu keserim. ister gercekten bir buyu ile dumbledore'u oldurmu$ olsun, ister tamamen avada kedavra buyusunu gercekten inanmadan bir fake olarak yapmi$ olsun, professor snape, diger tum tifil hocalardan daha ta$akli bir adamdir. kitabin sonunda harry'nin attigi her curse'u kar$ilarken yalnizca ona bir ders vermemekle kalmami$, ayni zamanda kendisine "coward" diye bagirdiginda harry veledine "don't call me coward!" diye ciki$arak, cumle alemin tirstigi voldemort efendi'ye madik atmak icin yaptiklarinin 6 degil, 12 okka ta$ak gerektirdiginin sinyallerini vermi$tir.

    ayni zamanda, master of potions olan bu zat, dumbledore'un magarada ictigi iksirin orada oldugunu ve neler yapabilecegini cok iyi bilmektedir. adim gibi eminim, dumbledore'un guvenini asla bo$a cikarmami$ biridir - sonunda ya$amina mal olacak olsa bile (rowling dingili kesin harcar bu aslani) harry'e voldemort'u yok etmesi icin en kritik noktada yardimci olacaktir.
    --- spoiler ---

    yukarida yazdiklarimin hic birisi gercek olmayabilir tabi. ama ben sirf alan rickman oynuyor bu adami diye seviyorum. hatta hastasiyim.
618 entry daha
hesabın var mı? giriş yap