1 entry daha
  • akşam işten çıkış saati- gece yatış saati arası zaman diliminin ideal uzunlukta olduğu, bu süreci verimli geçirmenize olanak tanıyan, para ve diğer şeyler kazandırırken hayatınızdan, ruhunuzdan, sağlığınızdan çalmayan iştir.

    * işten çıkış
    * trafik- yol payı
    * ufak tefek mutfak alışverişi ("dışarda yerim", "eve dışardan söylerim", "geçiştiririm" veya "evde yemek hazırdır şimdi :) " raadlığında yaşayan ballılar bilmez.)
    * eve varış
    * ayakkabıları girişe, çantayı sağa, market poşetlerini sola, üstünü başını ortalık yere, çorapları halının üstüne fırlatmak yerine normal insan gibi düzenli davranmak
    * mutfağa giriş. yemek pişirmek, gerekiyorsa sofra kurmak, yemek faslı, sofrayı kaldırmak, bulaşık makinesi yerleştirme ve boşaltma sanatı
    * diğer "görünmez" ev işleri
    misal; kirlileri toparlayıp uygun stratejiyle makineye atmak, yıkananları (kurutma makinesi yoksa) asmak, asılmış kurumuş olanları toplayıp yerlerine yerleştirmek, gerekiyorsa ütülemek. "şşş iç çamaşırları, katlanın, ikinci çekmeyece marş marş!" deyince mevzunun hallolmaması. bu tip şeylerin işten sayılmaması, "görünmez" olması, ancak 3-5 dk. bile olsa zaman kaybettirmesi.
    * eve iş getirildiyse, yarına hazırlık yapılması gerekiyorsa evde de iş faslı
    * duj, banyo, kişisel bakım faslı, ertesi gün ne giyileceği sorunsalı (opsiyonel*)
    * varsa çoluk çocuk, evcil hayvan sorumluluk ve zorunluluklarını yerine getirmek. ödevler, masallar, banyo yaptırmalar vs.
    * iyi ve sağlıklı bir uyku için çok da geç olmayan bir saatte yatışa geçme mecburiyeti.
    ...
    işte bütün bu zorunlu yayın akışının arasında, ayrıca;
    * spor aktivitesi, en basitinden 40-45 dakika tempolu yürüyüş.
    dışarı çıkılacaksa, spor salonuna gidilecekse çanta, giyim kuşam ön hazırlığı, gidiş-dönüş yolu ve dönüşte de çantayı boşaltmak, kirlileri sepete veya makineye atmak, duj muj gibi kısa ve görünmez işler.
    * sakin kafayla kitap okuyabilmek veya keyfi bir şey çalışabilmek
    * yeni şeyler öğrenme, yeni hobi edinme girişimleri. resim, müzik, tasarım, butik pastacılık vs. kursları
    * yetenekli olunan alanda bir şeyler üretebilmek, resim yapmak, öykü yazmak ya da piyano çalmak vs.
    * aile fertleriyle, çoluk çocukla "biraz takılalım sonra yapacak işlerim var" sıkışıklığında değil de rahat rahat vakit geçirebilmek
    * gündemi takip etmek
    * sosyal medyada varlık göstermek, manalı manalı tweet döşemek, story ş'etmek, instagram fotoğrafına beton gibi açıklama yazmak vs.
    * ...
    gibi aktivitelere de yer verebiliyorsanız sizin işiniz ideal iştir bence. beni de alsanıza...
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap