7 entry daha
  • tobb osmaniye fen lisesi, puanınız daha iyi yerlere yetiyorsa ya da daha iyi bir şehirde yaşıyorsanız kesinlikle tercih etmemeniz gereken bir okul. daha iyi bir okuldaysanız da sakın nakil aldırmayın. ben bu hataya düştüm, siz de düşmeyin. sadece osmaniye'de okumak zorundaysanız tercih edin.

    eğitim kalitesi tamamen dersinize giren öğretmenlere bağlı. meltem topaloğlu, erhan çelik ve soner yasan gibi çok iyi öğretmenlere ev sahipliği yapsa da iyi öğretmenlerin dersinize gireceğinin bir garantisi yok. örneğin; erhan çelik ve taner dilberoğlu gibi matematik öğretmenleri dersinize girerse harika bir eğitim alırsınız ama erkan köşker ve ömer arıcı gibi öğretmenler matematik dersinize girerse 4 yıl matematiğe küsebilirsiniz. yine de eğitim açısından osmaniye içerisinde başka bir alternatifi olduğunu düşünmüyorum.

    burada osmaniye'nin küçük bir şehir olmasının getirdiği vizyonsuzluğu, gericiliği ve yobazlığı iliklerinize kadar hissediyorsunuz. idarenin ve bazı öğretmenlerin en büyük hobilerinden bir tanesi okulda sevgili avına çıkmak. seçmediğiniz seçmeli din derslerinde de en çok işlenen konu ''zina''. öğrencilerin hayatındaki en büyük tehdidi birilerini sevmek olarak görüyorlar herhalde. üniversite sınavında da çıkan din sorularını derslerde işlediğimizi hiç hatırlamıyorum.

    sosyal açıdan çok da kötü bir yer değil. onur dönen'in hazırladığı etkinliklerle ve okulun gezi kolundaki öğretmenlerin* düzenlediği gezilerle biraz da olsa şehrin durgunluğundan çıkabiliyorsunuz.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap